Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μαζική συνάντηση πρωτοετών φοιτητών

Για τα όσα διαδραματίζονται στους χώρους των πανεπιστημίων και τα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι φοιτητές, μίλησε κατά την υποδοχή των πρωτοετών, ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Ο χώρος των ΑΕΙ - ΤΕΙ ήταν ασφυκτικά γεμάτος από νέους που έχουν αγωνία για το τι θα συναντήσουν στα πανεπιστήμια, από την πολιτική της κυβέρνησης που προχωρά πιστά στα χνάρια των οδηγιών της ΕΕ και αυτήν τη χρονιά.

Ο Θ. Κωτσαντής τόνισε πως «όπως γίνεται και στα σχολεία τα τελευταία χρόνια, έχουν έρθει μια σειρά νόμοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ για να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Μαζί δηλαδή με το "νέο σχολείο" των ατελείωτων εξετάσεων από την Α' Λυκείου, της Τράπεζας Θεμάτων, τις συγχωνεύσεις, τα νέα σχολικά βιβλία κ.τ.λ., έρχεται και το "νέο Πανεπιστήμιο"».

Αφού επεσήμανε πως τα ιδρύματα μετατρέπονται σε μαγαζιά που «αντί να μορφώνουν ολόπλευρα και δωρεάν τους μαθητές πουλάνε τη γνώση με το κομμάτι», υπογράμμισε πως «κάθε φοιτητής, ανάλογα με την τσέπη του, στόχος είναι να διαλέγει - αγοράζει ανάμεσα σε μια "θάλασσα" από πτυχία, συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και καταρτίσεις για να βγει στην αγορά εργασίας "πλούσιος" σε διπλώματα αλλά "φτωχός" σε δικαιώματα».

Επίσης, είπε πως «η ανώτατη εκπαίδευση που φτιάχνουν οι κυβερνήσεις που στηρίζουν την ΕΕ είναι ακριβή για το λαό, φτηνή για το κράτος». Παράλληλα, τόνισε πως η ΚΝΕ παλεύει «για την πραγματική, ριζική αλλαγή προς όφελος του λαού και της νεολαίας που μπορεί να έρθει μόνο με την επαναστατική ανατροπή του σάπιου και ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος. Για τη νέα κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών, της πραγματικής ελευθερίας: Τον Σοσιαλισμό».


Τέλος, κάλεσε τους πρωτοετείς φοιτητές να μη δεχτούν «χάρες» που ζητάνε ανταλλάγματα, να μην ακούν όσους συκοφαντούν τους αγώνες και να μην προσβλέπουν σε σωτήρες, αλλά να σηκώσουν το ανάστημά τους από την πρώτη μέρα, να πάρουν θέση μέσα από τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα στην πάλη για δωρεάν σπουδές, για δουλειά με δικαιώματα, για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα καλύτερα είναι μπροστά! Θα τα κερδίσουμε με το κεφάλι ψηλά!(2022-09-29 00:00:00.0)
Η πείρα από τη δουλειά μας στους συλλόγους που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, στην Πάτρα(2016-11-09 00:00:00.0)
Το σημερινό πρόγραμμα(2014-09-20 00:00:00.0)
Ολοι στον αγώνα! Ούτε ώρα χαμένη!(2012-09-12 00:00:00.0)
Οι νέοι της ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται!(2009-09-18 00:00:00.0)
Στο δρόμο για σίτιση - στέγαση(1999-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ