Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 - 1
«Ορθιος» στην Πόλη

Με μια σπουδαία επιτυχία έκανε πρεμιέρα ο Αστέρας Τρίπολης στις υποχρεώσεις τους για τον 3ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, αφού έμεινε όρθιος στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Μπεσίκτας, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1. Ενα αποτέλεσμα που θεωρείται άκρως θετικό για την ομάδα της Αρκαδίας, με δεδομένη τη σαφή αγωνιστική ανωτερότητα της τουρκικής ομάδας, αλλά και την έλλειψη εμπειρίας σε τέτοιου είδους παιχνίδια του Αστέρα, καθώς για πρώτη φορά συμμετέχει σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Φακούντο Πάρα ήταν αυτός που αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Στάικου Βεργέτη, καθώς μπήκε ως αλλαγή στο 69' και στο 88' κατάφερε να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης. Μέχρι τότε, η Μπεσίκτας είχε δείξει τη δύναμή της καθώς ήταν αυτή που κυριάρχησε στο αγωνιστικό πεδίο, αφού εξ αρχής πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων πιέζοντας τον Αστέρα ενώ στο 33' άνοιξε το σκορ με τον Τερέ. Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και η επανάληψη, με την τουρκική ομάδα να δείχνει πιο απειλητική, την ώρα που οι Αρκάδες δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις στην επίθεση. Η είσοδος του Πάρα στον αγώνα που ήταν σαφώς πιο κινητικός από τον Μπαντιμπανγκά έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα της Τρίπολης να ξεθαρρέψει, προσπαθώντας να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, προήλθε το γκολ του Αργεντίνου, ενώ στο φινάλε μάλιστα χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για τον Αστέρα.

Μπεσίκτας: Ζενγίν, Ουισάλ, Σίβοκ, Φράνκο, Μότα, Χάτσινσον, Καβλάκ, Τερέ, Σαχάν (84' Κερίμ), Εζιακούπ (69' Σόσα), Πεκτεμέκ (30' Τοσούν).

Αστέρας Τρ.: Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης (76' Μουνάφο), Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ρόλε, Μάτσα, Μπαντιμπανγκά (69' Πάρα), Μπαράλες (84' Γιαννιώτας).

Στον άλλο αγώνα του ομίλου Παρτιζάν Βελιγραδίου και Τότεναμ έμειναν στο 0-0. Η βαθμολογία. Αστέρας Τρίπολης 1, Μπεσίκτας 1, Τότεναμ 1 Παρτιζάν 1.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ