Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Θύτες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι

Την Τρίτη, 9 Σεπτέμβρη, ξεκίνησε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, η δίκη σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη στις 27 Οκτώβρη του 2013, όταν περίπου 30 άτομα, μέλη γνωστού ναζιστικού συνδέσμου οπαδών ποδοσφαίρου, επιτέθηκαν, κάποια οπλισμένα με ξύλα και μεταλλικά αντικείμενα, στο χώρο στέγασης ενός πολιτιστικού συλλόγου μεταναστών, στον οποίο εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της Κομμουνιστικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (KOMintern). H Κομμουνιστική Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία - Διεθνής KOMintern είναι μια κομμουνιστική - διεθνιστική συσπείρωση και συνδικαλιστική συμμαχία εργαζομένων, εκλεγμένων στα εργοστασιακά συμβούλια, ανέργων και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα της Αυστρίας. Παλεύει για την οργάνωση της αντίστασης ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, κόντρα στον κοινωνικό εταιρισμό και τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου που καλλιεργούν την υποταγή των εργαζομένων.

Κατά την επίθεση εκείνη, τραυματίστηκε σοβαρά ένας συνδικαλιστής, αλλά κινδύνεψαν επίσης οικογένειες μεταναστών με μικρά παιδιά, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο.

Στη δίκη που γίνεται δε δικάζονται όμως μόνο οι δράστες, αλλά και τα ίδια τα θύματα της επίθεσης, καθώς τα φασιστοειδή που συνελήφθησαν κατέθεσαν μηνύσεις εις βάρος συνδικαλιστών και μεταναστών για σωματική επίθεση. Η αστήρικτη και γελοία αυτή κατηγορία βασίζεται στο γεγονός ότι, αφού οι συνδικαλιστές κατόρθωσαν με θάρρος να απωθήσουν τους εισβολείς από το κτίριο και καθώς συνέχιζαν να δέχονται επιθέσεις με μπουκάλια, καθώς και ρατσιστικές βρισιές, τους καταδίωξαν, μαζί με την βοήθεια περαστικών και κατοίκων της λαϊκής - εργατικής συνοικίας, που αντιλήφθηκαν το γεγονός, προκειμένου να τους εμποδίσουν να ξαναεπιτεθούν και να μπορέσουν στη συνέχεια να τους παραδώσουν στην αστυνομία.

Αυτή η προκλητική και απαράδεκτη ταύτιση θύτη και θύματος, την οποία οι αρχές δέχθηκαν χωρίς καμία ένσταση, έχει ως συνέπεια σήμερα να δικάζονται - στην ίδια μάλιστα δίκη - εφτά φασίστες τραμπούκοι και δύο κομμουνιστές συνδικαλιστές. Το αστικό κράτος δεν είναι καθόλου άμοιρο ευθυνών. Μάλιστα, η εισαγγελία έδειξε από την πρώτη μέρα της δίκης τις «συμπάθειες», αλλά κυρίως της «αντιπάθειές» της, προσπαθώντας, ανταγωνιζόμενη σε ζήλο το συνήγορο υπεράσπισης των φασιστών, να αποδυναμώσει τις καταθέσεις των συνδικαλιστών, τόσο σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν όσο και με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ