Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με υποβάθμιση του σχολείου μπαλώνουν τα κενά

Η κάλυψη των αναγκών στα σχολεία μπορεί να γίνει μόνο με προσλήψεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά των εκπαιδευτικών
Η κάλυψη των αναγκών στα σχολεία μπορεί να γίνει μόνο με προσλήψεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά των εκπαιδευτικών
Με τεράστια κενά να συνθέτουν το εκπαιδευτικό τοπίο σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και με το πρώτο κύμα αναπληρωτών να καλύπτει ελάχιστα από αυτά, ξεκινά αύριο η σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα. Στο μεταξύ, χτες το απόγευμα, ο υπουργός Παιδείας, Αν. Λοβέρδος, κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ ζητώντας συναίνεση και συνεννόηση στο ζήτημα των κενών.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, από πλευράς υπουργείου δηλώθηκε για μια ακόμα φορά ότι τα σχολεία ξεκινούν με 500 ελλείψεις αφού από τα 16.500 κενά το υπουργείο θα καλύψει τα 16.000. Ο υπουργός αναφέρθηκε στους τρόπους κάλυψης των ελλείψεων κάνοντας λόγο για 350 λιγότερες αποσπάσεις, αναθέσεις μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, αλλά και με «καλή δουλειά» των διευθυντών Εκπαίδευσης. Η δουλειά αυτή, όπως δείχνει η εικόνα που έρχεται από όλη τη χώρα, συνίσταται στη δημιουργία πληθωρικών τμημάτων, με 27 παιδιά να συνωστίζονται ανά τμήμα και ανά εκπαιδευτικό...

Σήμερα, Τετάρτη, διοργανώνονται από πρωτοβάθμια Σωματεία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραστάσεις διαμαρτυρίας γι' αυτά τα θέματα σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ανάλογο κάλεσμα έχουν απευθύνει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ