Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Πρωτοβουλίες της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστούν οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» (18 Σεπτέμβρη, μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα), που είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό καθώς και το πρόγραμμα των πρωτοβουλιών που θα πάρει το επόμενο διάστημα η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ ενάντια στο φασισμό και τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Η συνέντευξη είναι αύριο Πέμπτη, στις 11.00 π.μ. στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ (Καραΐσκου 119, 4ος όροφος) και θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ.

«Δεν ξεχνάμε!», δηλώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, λίγες μέρες μετά την επίθεση σε αγωνιστές εργάτες, μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τους τραμπούκους - δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Με σχετική ανακοίνωσή της η Οργάνωση καλεί τους νέους και τις νέες της Αθήνας και του Πειραιά, όλης της Αττικής, να «συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στις 18 Σεπτέμβρη, να ενώσουμε τη φωνή μας, για να ακουστεί από χιλιάδες "Χρυσή Αυγή ρουφιάνοι των αφεντικών - ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών". Να θυμηθούμε τον Παύλο τραγουδώντας "...δε θα δακρύσω, μα ούτε και θα φοβηθώ, δε θα αφήσω να μου κλέψουν τα όνειρά μου"»...

Παράλληλα, η Οργάνωση Αττικής καλεί «τους μαθητές και τους σπουδαστές στους χώρους εκπαίδευσης να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, να οργανώσουν δραστηριότητες ενταγμένες στην προσπάθεια να αντιμετωπίζουμε σταθερά το δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη στις 6 μ.μ».

Και συνεχίζει:

«Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει.

Το σύστημα πότε τους "αμολάει" και πότε τους "μαζεύει" όπως τώρα, ανάλογα με τα συμφέροντά του. Η εγκληματική - φασιστική δράση όμως δεν "ξεπλένεται", ούτε θα αντιμετωπιστεί από το σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής με τους οποίους διαπλέκεται. Ενώ τα συμφέροντα που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν παραμένουν.

Για ποιους έστηναν δουλεμπορικά γραφεία για να δουλεύει ο κόσμος για ένα κομμάτι ψωμί; Για βιομηχάνους.

Για ποιους έστηναν εθνικιστικό σωματείο στη Ζώνη του Περάματος, για να ρίξουν τα μεροκάματα; Για μεγαλοεργολάβους. Αυτοί τους όπλισαν το χέρι.

Για ποιους ζητούσαν νέα προνόμια μέσα στη Βουλή; Για τους εφοπλιστές που κάνουν μπίζνες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι οικογένειές μας φτωχαίνουν καθημερινά.

Στο συλλογικά οργανωμένο αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, κόντρα στο σύστημα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους βρίσκεται η λύση», τονίζει η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ