Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Σενάρια «ανταρσίας» ενόψει ψήφου εμπιστοσύνης

ΠΑΡΙΣΙ.--

Τις συνεχιζόμενες διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό επιβεβαιώνουν τα σενάρια αλλά και οι δηλώσεις περί κυβερνητικής «ανταρσίας» στην ψηφοφορία που θα γίνει στη γαλλική Βουλή, στις 16 Σεπτέμβρη, για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

«Κατευθυνόμαστε προς μια ομαδική αποχή», δήλωσε ο Κριστιάν Πολ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) του Φρανσουά Ολάντ, που πρόσθεσε: «Πιστεύουμε πως είναι αδύνατο να επιβληθεί αυτή η επιφανειακή ομοφωνία στο σοσιαλιστικό σχηματισμό».

Τις ίδιες διεργασίες φανερώνουν και τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις ο Φρανσουά Ολάντ (γύρω στο 13%) αλλά και η κριτική που ανατροφοδότησε σε βάρος του το βιβλίο που κυκλοφόρησε η πρώην σύντροφός του Βαλερί Τριερβελέρ.

Σήμερα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει 289 έδρες στο Κοινοβούλιο, έχοντας από μόνο του πλειοψηφία μόλις μιας έδρας.

Οι διαφωνίες που εκφράζονται στο εσωτερικό του PS αλλά και της κυβέρνησης δε συνδέονται με καμιά αντίθεση από πλευράς των λαϊκών συμφερόντων, αλλά - αντίθετα - απηχούν ένταση της κόντρας μεταξύ μερίδων της αστικής τάξης σχετικά με το μείγμα πολιτικής που απαιτεί η οικονομική ανάκαμψη, ουσιαστικά το ποια τμήματα του κεφαλαίου θα χάσουν και θα κερδίσουν περισσότερα από την επιλεγόμενη πορεία επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ