Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συζητούν και εμπλουτίζουν το δίμηνο πρόγραμμα δράσης

Πρωτοβουλίες με κορύφωση το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την 1η Νοέμβρη

Από τη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Από τη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ
Τη δράση και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της πρότασης του ΠΑΜΕ για δίμηνο αγωνιστικό πρόγραμμα με κορύφωση το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, σχεδιάζουν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, μαζί με μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των γυναικών, της νεολαίας.

«Καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να συνεδριάσουν και να καταλήξουν στο δικό τους σχεδιασμό, χωρίς καμιά καθυστέρηση να μπουν γρήγορα στη μάχη. Να βρεθούν στους χώρους δουλειάς. Τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν τη δουλειά τους στις εργατογειτονιές», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συσκέψεις:

  • Στις 15 Σεπτέμβρη, από τις τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε Αττική, Τρίκαλα, Βόλο και Χαλκίδα.
  • Στις 16 Σεπτέμβρη, από τη Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
  • Στις 17 Σεπτέμβρη, από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τις Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης και Χανιά.

Οσον αφορά τα συνδικάτα της Αττικής, στις 11 Σεπτέμβρη θα συνεδριάσουν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων, μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία και τις επιτροπές του, το Συνδικάτο ΟΤΑ και το Σωματείο της «ΕΒΓΑ». Στις 12 Σεπτέμβρη το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού μαζί με τις σωματειακές επιτροπές. Στις 17 Σεπτέμβρη ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία και τις σωματειακές επιτροπές.

Χτες, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε σειρά αγωνιστικών παρεμβάσεων για το επόμενο δίμηνο. Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί στη σύσκεψη που θα γίνει στις 16/9 (7 μ.μ., αίθουσα συνελεύσεων). Ανακοινώνοντας τους άμεσους σταθμούς στη δράση, ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάσος Τσιαπλές, στάθηκε στα εξής:

  • Συλλαλητήριο, το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με αιχμή την ανεργία, την Κοινωνική Ασφάλιση και το εισόδημα, μετά και από την απόφαση της ΠΣΟ για διεθνή μέρα πάλης κατά της ανεργίας.
  • Παρεμβάσεις, μαζί με ΔΣ Σωματείων, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας και μικρότερων δήμων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στον ΟΑΕΔ, σε άλλους δημόσιους φορείς, διεκδικώντας τα αιτήματα για τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τόσο τα γενικότερα, όσο και αυτά που απευθύνονται σε κάθε φορέα χωριστά.
  • Περιοδείες μελών της διοίκησης, αύριο, Πέμπτη, σε ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ της Λάρισας, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ