Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στη συγκέντρωση ενάντια στο φασισμό καλεί το ΜΑΣ

Συγκέντρωση μνήμης και συνέχισης του αγώνα ενάντια στο φασισμό, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οργανώνει η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη. Στη συγκέντρωση καλεί και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Στις 18/9 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του άνεργου μεταλλεργάτη, αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, σε βάρος αγωνιστών εργατών στο Πέραμα. Δεν ξεχνάμε! Εχουμε χρέος απέναντι στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού, απέναντι σε όσους έχουν δεχτεί επιθέσεις, απέναντι στον Παύλο. Εχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας.

Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του σάπιου συστήματος που ζούμε. Η πάλη και ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή, δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την πάλη ενάντια σε ένα από τα πιο σκοτεινά και βρώμικα όπλα του συστήματος. Η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός αντιμετωπίζονται μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη που στρέφεται ενάντια στο σύστημα που τους θρέφει και τους χρειάζεται. Οι φοιτητές μαζί με το λαό, μέσα από τους συλλόγους τους, να απομονώσουν τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους. Να μην έχουν τόπο να σταθούν!

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους το επόμενο διάστημα να πάρουν πρωτοβουλίες για την αποκάλυψη του ρόλου και του χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές. Τη μέρα εκείνη, στις εξετάσεις και τα μαθήματα να γράψουμε παντού συνθήματα ενάντια στο φασισμό και να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ