Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Με φόντο τα προημιτελικά

Εχοντας τελειώσει με ...άριστα το πρώτο μέρος της παρουσίαW της στο φετινό Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, η Εθνική ανδρών, με ...προίκα το απόλυτο 5 στα 5 στον πρώτο γύρο, μπαίνει απ' την Κυριακή στη... δεύτερη πράξη της διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας για τη φάση των 16 στη Μαδρίτη τη Σερβία την Κυριακή (19.00 ΑΝΤ1). Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η νίκη, που θα την πάει ακόμα...παραπέρα (βλ. προημιτελικά), συνεχίζοντας τη σπουδαία πορεία που άρχισε πριν μια βδομάδα. Σημειώνεται πως πλέον τα πράγματα αλλάζουν, αφού οι αγώνες είναι νοκ άουτ, κάτι που σημαίνει ότι ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Το τι σημαίνει αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά στη δήλωση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Φώτη Κατσικάρη, «αρχίζει ο...πόλεμος». Αφήνοντας πίσω τις ...δάφνες που αποκόμισε από μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση και τη νίκη επί της Αργεντινής, που σφράγισε την πρωτιά στον όμιλο, η Εθνική από χτες ήδη άρχισε να κινείται στους ρυθμούς της επόμενης φάσης. Η αλλαγή στον τόπο διαμονής, όπου η Σεβίλλη έγινε Μαδρίτη, ήταν το βασικό στοιχείο που, πρωί - πρωί, έβαλε για τα καλά τους διεθνείς στους ρυθμούς του επόμενου αγώνα. Αλλωστε, χρόνος δεν υπάρχει ιδιαίτερα όταν μπροστά περιμένει η Σερβία. Και τι σημαίνει αυτό φαίνεται στις δηλώσεις του Γιώργο Πρίντεζη μετά τον τελευταίο αγώνα του ομίλου. «Ξεχνάμε αμέσως την Αργεντινή. Τώρα μόνο Σερβία». Απ' την πλευρά του, ο Φώτης Κατσικάρης, σε μια πρώτη ανάλυση της επόμενης υποχρέωσης της ομάδα, μίλησε για ένα δύσκολο παιχνίδι, όπου οι διεθνείς πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι και με διορθωμένα τα όποια λάθη έγιναν μέχρι τώρα.

Η ΣΕΡΒΙΑ

Μετά τη νίκη επί της Αργεντινής, η Εθνική ετοιμάζεται την Κυριακή για το επόμενο βήμα στη διοργάνωση

Associated Press

Μετά τη νίκη επί της Αργεντινής, η Εθνική ετοιμάζεται την Κυριακή για το επόμενο βήμα στη διοργάνωση
Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πήρε τη σκυτάλη απ' τον σπουδαίο Ντούσαν Ιβκοβιτς, ώστε να αποτελέσει τον οδηγό στη συνέχεια της Εθνικής Σερβίας. Ωστόσο, η αρχή δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, αφού οι αποχωρήσεις σημαντικών παικτών (Λούσιτς, Βελίτσκοβιτς, Σαβάνοβιτς) και οι τραυματισμοί (Νέντοβιτς και Μίσιτς) του χάλασαν τα πλάνα. Ετσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα παλιών (Τεόντοστις, Κρστιτς, Μπιέλιτσα) με αρκετούς νέους παίκτες, απ' τους οποίους ο Μπογκντάνοβιτς φαντάζει ως το βαρύ χαρτί των... ρούκι της ομάδας. Ενόψει της Ελλάδας και παρά τη μέτρια εικόνα που έδειξε (3 νίκες - 2 ήττες) επικρατεί αισιοδοξία, όπως φάνηκε απ' τις δηλώσεις των Τεόντοσιτς και Ραντούλιτσα. Πιο μετρημένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός τους, που επισήμανε πως η Ελλάδα είναι το φαβορί, καθώς, όπως είπε, «το 5-0 νίκες στην Α' φάση δεν είναι και κάτι που περνάει απαρατήρητο».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ «16» - Η ΤV

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΗΠΑ - Μεξικό (17.00 OTE Sports), Γαλλία - Κροατία (19.00 OTE Sports), Δομινικανή Δημοκρατία - Σλοβενία (21.00 OTE Sports), Ισπανία - Σενεγάλη (23.00 OTE Sports).

ΚΥΡΙΑΚΗ: Ν.Ζηλανδία - Λιθουνία (17.00 OTE Sports), Σερβία - ΕΛΛΑΔΑ (19.00 ΑΝΤ1), Τουρκία - Αυστραλία (21.00 OTE Sports), Βραζιλία - Αργεντινή (23.00 OTE Sports).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ