Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Φινάλε πρόκρισης για Ατρόμητο

Συγκλονιστική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου πήρε χτες ο Ατρόμητος, που, κάνοντας την ανατροπή στο φινάλε, επικράτησε στο Περιστέρι με 2-1 του Πλατανιά στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία των επαναληπτικών της φάσης των «16». Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος αγώνας στην Κρήτη είχε λήξει ισόπαλος 0-0. Ενα γκολ του Ναπολεόνι στις καθυστερήσεις (91') ήταν αυτό που έδωσε την πολύτιμη νίκη στους Περιστεριώτες, με το οποίο ολοκλήρωσαν τη σπουδαία ανατροπή που τους έφερε στην οκτάδα. Πριν απ' αυτό οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, αφού προηγήθηκαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Ράμος (34') και παρά την ισοφάριση απ' τον Βιτόλο (42') και την πίεση του Ατρομήτου μετά το 60' κράτησαν την ισοπαλία μέχρι τις καθυστερήσεις.

Στους γηπεδούχους το προβάδισμα

Με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα στα προγνωστικά, εξαιτίας των νικών τους στα πρώτα παιχνίδια, διεξάγεται σήμερα το κυρίως μέρος των επαναληπτικών στη φάση των «16», το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα παιχνίδια, ενώ το φινάλε θα γίνει αύριο με άλλα τρία.

Οι πλέον άνετοι των σημερινών αγώνων είναι ο Ολυμπιακός και ο Αστέρας Τρίπολης που θα φιλοξενήσουν τα Χανιά και την ΑΕΛ, αντίστοιχα, σε παιχνίδια που ουσιαστικά έχουν τυπικό χαρακτήρα μετά τις εκτός έδρας νίκες τους με 4-1 στην Κρήτη και 3-0 στη Λάρισα, αντίστοιχα.

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ απέναντι στο Λεβαδειακό έχει προβάδισμα στα προγνωστικά, μετά τη νίκη της με 1-0 στη Λιβαδειά. Ωστόσο, η επικράτηση των «πρασίνων» στο ίδιο γήπεδο επί της Ενωσης για το πρωτάθλημα πριν από λίγο καιρό καθιστά τα πράγματα κάπως πιο ρευστά. Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έχει και ο Ηρακλής με αντίπαλο τη Βέροια στο Καυταντζόγλειο μετά τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι με 1-0.

  • Το πρόγραμμα: Ηρακλής - Βέροια (15.00 ΟΤΕ Sports 1), Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα (17.15 OTE Sprots 3), ΑΕΚ - Λεβαδειακός (17.15 OTE Sprorts 2), Ολυμπιακός - Χανιά (19.30 OTE Sports 1).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ