Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα των αναβολικών

Με αφορμή τις αποκαλύψεις που έγιναν μετά το διπλό φονικό στη Μεσσηνία και τη φερόμενη σχέση των γεγονότων με το παράνομο εμπόριο και διακίνηση αναβολικών ουσιών, το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Δημόσιας Τάξης και επαναφέρει το θέμα της παραγωγής και διακίνησης αυτών των ουσιών στη χώρα μας. Στην Ερώτηση, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γ. Γκιόκας, Ελ. Γερασιμίδου και Σπ. Χαλβατζής, επισημαίνονται τα εξής:

«Πριν ένα χρόνο το ΚΚΕ είχε καταθέσει Ερώτηση για το ρόλο της χώρας μας στην παραγωγή και διακίνηση αναβολικών ουσιών. Ζητούσαμε τότε να γίνει έρευνα όχι μόνο για την εισαγωγή αλλά και την παραγωγή και διακίνηση αναβολικών ουσιών από την Ελλάδα με αφορμή την κατάσχεση 1.630 σκευασμάτων αναβολικών στο Ρέντη.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Μεσσηνία αλλά και μια σειρά άλλα κρούσματα, που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χρειάζεται η έρευνα να εστιάσει στην ύπαρξη οργανωμένου δικτύου διακίνησης. Υπάρχουν ορισμένοι χώροι (γυμναστήρια, σχολές πολεμικών τεχνών) που αξιοποιούνται. Πέρα από το ότι μιλάμε για μια καλοστημένη επιχείρηση διακίνησης τέτοιων ουσιών που αποφέρει πολλά κέρδη, πρέπει να μας απασχολήσουν ιδιαίτερα οι συνέπειες τόσο στην υγεία νέων ανθρώπων αλλά και στο ότι αυτοί οι χώροι είναι εκκολαπτήρια φασιστικών και ρατσιστικών ιδεών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί:

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση;

Αν έχει ξεκινήσει η έρευνα και πού βρίσκεται μέχρι στιγμής;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ