Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σήμερα και αύριο

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών έχουν ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται και γίνονται και μικρότερες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, που βάζουν στο επίκεντρό τους τοπικά θέματα, αλλά και γενικότερα προβλήματα της νεολαίας, αναδεικνύουν δικαιώματα και ανάγκες της νέας γενιάς, δίνουν βήμα για την προβολή της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, προάγουν τον αθλητισμό.

Αναλυτικά για σήμερα και αύριο, τέτοιες εκδηλώσεις έχει προγραμματιστεί να γίνουν ως εξής:

Σήμερα, Σάββατο

-- Στη Σπάρτη, στην πλατεία Ευαγγελίστριας, κεντρική φεστιβαλική εκδήλωση του νομού με όμορφο πρόγραμμα που περιλαμβάνει: Συναυλία από τους «KAZOORA», «ΤΑΜΠΑ-ΝΤΟΥΜΠΑ», B.I.T (Braveiron tongue) withB-boy StyleD (Break Dance). Μαθητικό συγκρότημα από το Μουσικό Λύκειο Σπάρτης. Αφιέρωμα από μαθητές, με τίτλο «Η πάλη ενάντια στο φασισμό». Συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο και Ρίτα Αντωνοπούλου. Ομιλία από τον Τάσο Αντωνίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο Βαθύ της Σάμου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Επίδειξη Kick Boxing από τη σχολή του Παναγιώτη Λιάκου, παρουσίαση της συλλογικής ερευνητικής εργασίας μαθητών του νησιού που πήραν μέρος στον αντίστοιχο διαγωνισμό της ΚΝΕ, ομιλία από τον Θανάση Παπαθανασίου, στέλεχος της ΚΝΕ, μουσική παράσταση από το σχήμα «Τρικυμία εν Υδρία», με μελοποιημένα έργα και απαγγελία ποιημάτων του κομμουνιστή ποιητή Μπέρτολτ Μπρεχτ ενάντια στο φασισμό.

-- Στη Λαμία γίνεται εκδήλωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της συνοικίας Νέας Μαγνησίας. Θα παρουσιαστεί η εργασία της ΟΒ Μαθητών της ΚΝΕ που αναφέρεται στη δράση των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ 1940 - 1944 στη Φθιώτιδα και θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» του Ρατζανί Πάλμε Ντατ, από τον Μάκη Μακρή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι.

-- Στην Κάλυμνο, εκδήλωση με μουσικά συγκροτήματα, γνωριμία με το σκάκι. Στο χώρο θα λειτουργούν στέκι μαθητών, βιβλιοπωλείο κ.ά.

-- Στην Κω, στις 7 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στην Πλατεία Ελευθερίας, εκδήλωση με θέμα «Νέο Λύκειο - Τράπεζα Θεμάτων & οι θέσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία», όπου θα μιλήσει ο Στέλιος Κριαράς, μέλος της ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ.

Αύριο, Κυριακή

-- Στο Ναύπλιο, η Τομεακή Οργάνωση Αργολίδας της ΚΝΕ και η αντίστοιχη Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνουν συναυλία στις 8 μ.μ., στην Ακροναυπλία, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται στην περιοχή και σε όλη τη χώρα. Η Ακροναυπλία είναι ένας χώρος με διαδρομή αιώνων για την ιστορία του Ναυπλίου και με το αίμα εκατοντάδων κομμουνιστών και αγωνιστών ακόμα αποτυπωμένο πάνω της. Ωστόσο ακόμα και η Ακροναυπλία δεν αποτελεί παρά ένα πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο, καθώς στο πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων της περιοχής εντάσσονται παραλίες (Καραθώνα, Κονδύλι κ.ά.), υδροβιότοποι (παραλία Ναυπλίου - Ν. Κίου) αλλά και ιστορικά μνημεία όπως η Ακροναυπλία. Στη συναυλία θα παίξουν τοπικά σχήματα του νομού. Θα μιλήσει ο Θανάσης Κολιζέρας, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ και θα χαιρετίσει ο Γιώργος Καραγιάννης, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Αργολίδας της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ