Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Εβδομος στον τελικό ο Δημητριάδης

Στην 7η θέση του τελικού στα 200 μ. πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης στο Βερολίνο τερμάτισε τελικά ο Στέφανος Δημητριάδης, ολοκληρώνοντας έτσι τη μοναδική μέχρι στιγμής παρουσία σε τελικό κολύμβησης από ελληνικής πλευράς. Ο Ελληνας κολυμβητής σημείωσε χρόνο 1.57.10 στη δεύτερη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό τελικό στα 200 μ. πεταλούδα μετά την όγδοη θέση το 2010 στη Βουδαπέστη. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Δανός Βίκτορ Μπρόμερ με 1.55.29 αφήνοντας δεύτερο τον Ούγγρο Μπένσε Μπίτσκο με 1.55.62 και τρίτο τον Πολωνό Πάβελ Κορζενιόφσκι με 1.55.74.

Κατά τ' άλλα το «παρών» στα ημιτελικά των 100 μ. ελεύθερο έδωσαν δύο Ελληνες κολυμβητές, ο Χρήστος Κατραντζής και ο Κριστιάν Γκολομέεβ, χωρίς όμως κανείς τους να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Οι δύο πρωταθλητές μας «έπεσαν» αμφότεροι στην 1η ημιτελική σειρά, με τον Κατραντζή να τερματίζει στην 6η θέση με 49.07, βελτιώνοντας κατά πολύ το χρόνο του στα προκριματικά (49.62) και τον Γκολομέεβ να μένει στην 8η και τελευταία θέση της κούρσας με 49.73, μακριά από την επίδοση που έκανε στον πρωινό προκριματικό (49.49). Στις γυναίκες η Κριστέλ Βουρνά αποκλείστηκε στα προκριματικά των 100 μέτρων πεταλούδα αφού τερμάτισε 8η ανάμεσα σε 10 αθλήτριες με 1.00.06. Ο χρόνος της την έφερε στην 20ή θέση.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Και πάλι... χείμαρρος ο Παπαρούνας

Εκτός τελικού στο αγώνισμα του βατήρα 3 μ. έμεινε ο Στέφανος Παπαρούνας αφού κατατάχθηκε 15ος μεταξύ 27 αθλητών, βαθμολογούμενος συνολικά με 368.90. Σήμερα ο ίδιος μαζί με τον Φαφαλή θα αγωνιστούν στον προκριματικό των 3 μ. συγχρονισμένων καταδύσεων.

Ωστόσο, εκείνο που κάνει αίσθηση είναι οι νέες δηλώσεις του Παπαρούνα σχετικά με την κατάσταση του αθλήματος στη χώρα και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Οπως τόνισε, οι αποτυχίες του για διάκριση έχουν λόγο και αιτία τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάζονται οι αθλητές των καταδύσεων ενώ δεν έδειξε να ενθουσιάζεται από τις υποσχέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού για καλυτέρευση των συνθηκών, τις οποίες σχολίασε με βαριές εκφράσεις. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο αθλητής, «...αν δεν υπήρχε και το ατύχημα του Μιχάλη (Φαφαλή) δεν νομίζω να έδινε εντολή να έμενε ανοιχτό το ΟΑΚΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ