Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Πρόταση για την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης

Υπέρ μιας «καλής αξιολόγησης» τάχθηκε η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου ενώ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ μιλάνε για ανάκτηση του κύρους της ΑΔΕΔΥ!

Συγκεκριμένη πρόταση με πλαίσιο, αιτήματα και στόχους πάλης που ωθούν την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης του συνόλου των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση που δέχονται, κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Ακόμα κατέθεσαν πρόταση για τη διαγραφή των διευθυντών και των προϊσταμένων που θα υλοποιήσουν την «αξιολόγηση», πρόταση που έχει γίνει ήδη αποδεχτή από την τελευταία Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ (Ιούνης 2014). Η πρόταση καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις ενώ με ευθύνη του προεδρείου δεν μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση για διαγραφή από τα σωματεία των στελεχών που θα υλοποιήσουν την «αξιολόγηση».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν: «ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή" (πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ από το χώρο των ΟΤΑ) τάχθηκαν για μια ακόμα φορά υπέρ μιας άλλης "καλής" αξιολόγησης, στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης (...) Πρότειναν μάλιστα να καλέσει η ΑΔΕΔΥ την κυβέρνηση σε διάλογο για το ποιο σύστημα αξιολόγησης πρέπει να εφαρμοστεί. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές (...) βάζουν εμπόδια να εκφραστούν με πιο μαζικό τρόπο οι αγωνιστικές διαθέσεις που έδειξε μεγάλη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) υπερασπίστηκαν τη γραμμή της ΑΔΕΔΥ, έφτασαν στο σημείο να μιλούν για ανάκτηση του κύρους της το τελευταίο διάστημα, αλλά και την ανάγκη να "βρούμε τα πρόσωπα εκείνα που οδήγησαν σε απαξίωση τόσο καιρό την ΑΔΕΔΥ"! Λες και τα πρόσωπα και όχι η πολιτική γραμμή ευθύνονται για την απαξίωση της ΑΔΕΔΥ στα μάτια των εργαζομένων».

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, όλες οι άλλες δυνάμεις «από κοινού βρήκαν και θετικό φορτίο στην απόφαση του αστικού δικαστηρίου, που έβγαλε παράνομη την απεργία - αποχή που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ και υπερψήφισαν τη συνέχιση της απεργίας - αποχής, αποσυνδέοντας ουσιαστικά την "αξιολόγηση" από το πραγματικό, αντιδραστικό της περιεχόμενο».

Τέλος, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής του καταστατικού, οργανωτικού συνεδρίου τις 15-16 Δεκέμβρη. Την απόφαση αυτή είχε λάβει το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, με θέμα την εγγραφή στα σωματεία όλων των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Δημόσιο, με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

Επιγραμματικά, το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ είναι το εξής: Οχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Ούτε πόντο πίσω από το αίτημα για 1.400 ευρώ βασικό μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειές μας. Αποκλειστικά δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση. Οχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών. Καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ - νερό - διαχείριση απορριμμάτων - σχολεία - νοσοκομεία κ.ά.

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, της σημερινής εξουσίας και του σημερινού, αντιδραστικού, κρατικού μηχανισμού δεν μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση που θα έχει φιλολαϊκά χαρακτηριστικά. Τίθεται το ζήτημα του ασφαλιστικού συστήματος και των ιδιωτικοποιήσεων. Τα μέτρα αυτά - σημειώνεται - δεν θα σταματήσουν «αν δεν ανατρέψουμε κυβέρνηση - αντιλαϊκή πολιτική και γενικότερα αν δεν ανατρέψουμε την εξουσία - δικτατορία των μονοπωλίων και της ΕΕ». Διατυπώνεται η ανάγκη για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος και αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούνται οι εργαζόμενοι να παλέψουν για να μην εφαρμοστούν στην πράξη η «αυτοαξιολόγηση» και η λεγόμενη αξιολόγηση των εργαζομένων. Μπροστά στη ΔΕΘ να ενταθεί ο αγώνας για το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων. Στη 1 Σεπτέμβρη, μέρα ανάληψης καθηκόντων από τις νέες δημοτικές τοπικές αρχές, καλούν σε μαζικές παραστάσεις, κινητοποιήσεις σε όλους τους δήμους για ζητήματα αιχμής, όπως οι παιδικοί σταθμοί, μεταφορά μαθητών κ.ά. Καταλήγοντας τονίζουν την ανάγκη για ενιαία και γενικευμένη πάλη όλων των εργαζομένων με όλες τις μορφές πάλης, συμπεριλαμβανομένης και της γενικής απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ