Κυριακή 10 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συγκέντρωση αρχειακού υλικού από προηγούμενα Φεστιβάλ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων του Φεστιβάλ, η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ έχει απευθύνει κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να συμβάλουν στη συγκέντρωση αρχειακού υλικού από προηγούμενα Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, καλεί «όλους τους συντρόφους, φίλους και συναγωνιστές που διαθέτουν αρχειακό υλικό που αφορά το Φεστιβάλ, να συμβάλουν στην προσπάθεια της ΚΝΕ για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αρχείου των Φεστιβάλ».

Τα πάντα μπορεί να φανούν χρήσιμα σ' αυτή την προσπάθεια: Φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό, έντυπα, αναμνηστικά, σε οποιαδήποτε μορφή και αν υπάρχουν (έντυπη ή ηλεκτρονική, σε πρωτότυπο ή αντίγραφο) κ.ά. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους στις εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ, ενώ στόχος είναι και η παραπέρα αξιοποίησή του στο μέλλον. Εξάλλου, η ΚΝΕ έχει ήδη ανεβάσει στο διαδίκτυο ένα όμορφο σποτ για το 40ό Φεστιβάλ (http://goo.gl/SQu3VD) με φωτογραφικές στιγμές από προηγούμενα Φεστιβάλ, παράλληλα δουλεύει και ένα ντοκιμαντέρ για τη 40χρονη πορεία του θεσμού, ενώ ετοιμάζονται και σχετικές εκθέσεις.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια για συγκέντρωση αρχειακού υλικού, μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Φεστιβάλ στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: festival@kne.gr και στο τηλέφωνο 210.2592.245.

Θυμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ και η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή» διοργανώνουν διαγωνισμό αφίσας και φωτογραφίας με θέμα «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". "Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!"». Και καλούν καλλιτέχνες, γραφίστες, φωτογράφους, σκιτσογράφους και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να εμπνευστούν από το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ και να συμμετάσχουν, δουλεύοντας με φαντασία και ευρηματικότητα.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι δημιουργοί που θα ασχοληθούν με τη σχεδίαση της αφίσας μπορούν να εμπνευστούν από τη 40χρονη πορεία των Φεστιβάλ από το 1975 μέχρι και φέτος, όπως επίσης και από το κεντρικό σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ.

Δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή του συνθήματος στην αφίσα, όμως η αφίσα θα πρέπει να οπωσδήποτε να περιέχει τα εξής στοιχεία: 1. ΚΝΕ 2. Σφυροδρέπανο.

Οι αφίσες που θα σταλούν θα πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Μέγεθος τελικής εκτύπωσης 50x70 cm.

2. Resolution έως 300 dpi.

3. Χρωματικό σύστημα CMYK.

4. Ο τύπος αρχείου να είναι pdf.

5. Μαζί με αυτό το αρχείο να σταλεί το ίδιο και σε μορφή jpg σε Α4 ως δείγμα.

Οι αφίσες που θα σταλούν για το διαγωνισμό θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (http://efestival.kne.gr) σε ειδική ενότητα, ενώ οι αφίσες που θα σταλούν ως τις 5 Σεπτέμβρη θα προβληθούν και σε διαμορφωμένο χώρο στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Οι 3 καλύτερες αφίσες θα πάρουν ως έπαθλο την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» για το μεγάλο Λατινοαμερικανό ζωγράφο Σικέιρος, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Αντίστοιχα, για τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό της φωτογραφίας η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ και η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή» εξηγούν ότι οι φωτογράφοι μπορούν κατά τη διάρκεια των Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο τριήμερο 18-19-20 Σεπτέμβρη στο κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας να απαθανατίσουν στιγμές των Φεστιβάλ με το φακό τους. Μπορούν επίσης να φωτογραφήσουν θέματα και να πραγματοποιήσουν συνθέσεις που σχετίζονται με το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ.

Οι φωτογραφίες που θα σταλούν μπορούν να έχουν περάσει ηλεκτρονική επεξεργασία. Οι φωτογράφοι μπορούν επίσης με βάση τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει να φιλοτεχνήσουν και αφίσα.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν σε ψηφιακή μορφή (αρχείο jpg), να έχουν ελάχιστη ανάλυση 300 dpi και η μεγαλύτερη τους πλευρά να μην είναι μικρότερη από 3.000 pixels.

Οι φωτογραφίες που θα σταλούν θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (http://efestival.kne.gr) σε ειδική ενότητα, ενώ - όπως και για τις αφίσες - αυτές που θα σταλούν ως τις 5 Σεπτέμβρη θα προβληθούν σε διαμορφωμένο χώρο στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Ορισμένες από τις φωτογραφίες που θα σταλούν ως τις 31 Σεπτέμβρη θα επιλεχθούν και θα δημοσιευτούν στον «Οδηγητή», στο φύλλο του Οκτώβρη, κατόπιν συνεννόησης με το φωτογράφο.

Και σε αυτή την περίπτωση, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό.

Ο κάθε δημιουργός έχει δικαίωμα συμμετοχής με μία έως τρεις αφίσες και πέντε φωτογραφίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις δημιουργίες τους και τις φωτογραφίες τους μέχρι και τις 31 Σεπτέμβρη 2014, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις mail@odigitis.gr και festival@kne.gr. Επίσης και ταχυδρομικά στα γραφεία του «Οδηγητή» στη διεύθυνση: Κοτοπούλη 11 και Βερανζέρου, ΤΚ 10681, Αθήνα. Στην περίπτωση που σταλεί ταχυδρομικά, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η παραλαβή της μέσα στην παραπάνω προθεσμία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org