Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο

Απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 13 Αυγούστου στην Κέρκυρα

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Ρόδο για την πληρωμή των δεδουλευμένων
Από παλιότερη κινητοποίηση στη Ρόδο για την πληρωμή των δεδουλευμένων
Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανώνουν συγκέντρωση στις 9.30 π.μ., μπροστά στο Καζίνο. Καλούν τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην απλήρωτη δουλειά, στις ατέλειωτες υπερωρίες και την εντατικοποίηση, στην ισοπέδωση των Συλλογικών Συμβάσεων και την τρομοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ αναφέρει: «Τα αφεντικά, η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ μάς έχουν πάρει τα αυτιά με τις θεαματικές αυξήσεις στις αφίξεις, στις εισπράξεις. Την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας που τάχα έρχονται. Εσύ όμως γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργαζόμενος στην "ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας", όπως συχνά χαρακτηρίζουν τον τουρισμό. Βιώνεις στο πετσί σου πώς βγήκαν αυτά τα κέρδη και σε ποιες τσέπες πήγαν». Τα «πανηγύρια» στη Ρόδο καλά κρατούν. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες το αεροδρόμιο του νησιού και δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, τον Ιούλη έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ 419.641 τουρίστες, έναντι 378.380 πέρσι, σημειώνοντας αύξηση που αγγίζει το 11%. Μπορεί το νησί να «βουλιάζει» από τους τουρίστες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία των μεγαλοξενοδόχων, παράλληλα όμως «βουλιάζουν» και τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου. Ψαλιδισμένοι μισθοί που συχνά καθυστερούν να καταβληθούν, συνθήκες δουλειάς που φθείρουν την υγεία τους, «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία και τρομοκρατία από τους εργοδότες είναι η πραγματικότητα που ζουν οι ίδιοι. Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επισημαίνοντας πως αντίστοιχα προβλήματα με αυτά των ξενοδοχοϋπαλλήλων αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σε άλλους κλάδους. Πρόταση να επεκταθεί η απεργία και να πάρει πανροδιακό χαρακτήρα έκαναν από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο, η οποία όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του.

Αντίστοιχα, στην Κέρκυρα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί στην απεργία που έχουν κηρύξει οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για την Τετάρτη 13 Αυγούστου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ