Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΓΝΗ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

Εντονη ήταν η αντίδραση των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου. Μετά την αγωνιστική «υποδοχή» στο ΠΑΓΝΗ ο αναπληρωτής υπουργός δεν επισκέφθηκε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, προκειμένου να αποφύγει διαμαρτυρία από τους εργαζομένους και σε αυτό.

Σε ανακοίνωση η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων τονίζει: «Με την επίσκεψή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο ΠΑΓΝΗ προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων του νοσοκομείου και των ασθενών. Την ίδια στιγμή που τα μέτρα που έχει προωθήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Υγείας έχουν φέρει εργαζόμενους και ασθενείς στα όριά τους, εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του υπουργείου για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν την απάντησή τους με συνθήματα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, απαγορεύοντας στο κλιμάκιο του υπουργείου να μπει στο νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να συζητήσουν! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά ο δρόμος του αγώνα για να μπλοκάρουμε τα μέτρα και να κερδίσουμε. Ο αγώνας ενάντια στην "αξιολόγηση" πρέπει να είναι δεμένος με τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου, της Υγείας συνολικά.

Η "αξιολόγηση" των εργαζομένων στην Υγεία - Πρόνοια είναι "νύχι - κρέας" με την ενίσχυση της λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών με τα κριτήρια "Ανώνυμης Εταιρείας". Με την "αξιολόγηση" η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, να εφαρμόσει στους εργασιακούς χώρους το δόγμα "νόμος και τάξη", την πλήρη υποταγή. Τους θέλει γενίτσαρους απέναντι στην τάξη τους, κλείνοντας την πόρτα των υπηρεσιών Υγείας στους ανασφάλιστους, αντί να κάνουν το χρέος τους, να τους περιθάλψουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ