Παρασκευή 25 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Λένε ότι υπέγραψαν εκεχειρία

Σε πλήρη εξέλιξη η ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ

ΜΠΑΝΓΚΙ.--

Εκεχειρία υπέγραψαν χτες στην πρωτεύουσα του Κογκό, Μπραζαβίλ, εκπρόσωποι της ένοπλης οργάνωσης μουσουλμάνων ΣΕΛΕΚΑ και πολιτοφυλακών χριστιανών (γνωστών ως αντι-μπαλακα) που δρουν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΡ), σύμφωνα τουλάχιστον με τα ρεπορτάζ διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων όπως το BBC.

«Σήμερα υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία εκεχειρίας μπροστά σε όλους. Η δέσμευσή μας είναι σταθερή και μη αναστρέψιμη», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΣΕΛΕΚΕ, Μοχάμεντ Μουσα Νταφάν. Οποιος πιαστεί να παραβιάζει την εκεχειρία θα πρέπει να συλληφθεί, δήλωσε από τη μεριά των «αντι-μπαλακα» Πάτρικ Εντουαρντ Νγκεσόνα.

Η χτεσινή εκεχειρία έρχεται, ενώ είναι σε εξέλιξη η ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ που ξεκίνησε την άνοιξη, με την πρωταγωνιστική συμβολή της Ελλάδας. Από την οποία, η αστική τάξη της χώρας μας προσδοκά αναβάθμιση της θέσης της σε ευρωπαϊκό, περιφερειακό αλλά και διεθνές επίπεδο. Ετσι, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να περηφανεύεται ότι πέτυχε το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ - εδρεύει στη Λάρισα) να λειτουργήσει ως το συνολικό στρατηγείο της επιχείρησης στην ΚΑΡ. Το στρατηγείο επανδρώθηκε σε σημαντικό βαθμό με Ελληνες επιτελείς που αποτελούν τους 72 από τους συνολικά 129. Επιπλέον, επιτελάρχης της EUFOR RCA ορίστηκε Ελληνας ταξίαρχος.

Η εκεχειρία που υπογράφτηκε - αν εφαρμοστεί - δεν ακυρώνει καθόλου τις ενδοαστικές αντιθέσεις που γίνονται αιτία πολεμικών συγκρούσεων και στη συγκεκριμένη χώρα, αναζωπυρώνοντας και τους ανταγωνισμούς που γεννά μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ο τεράστιος ορυκτός πλούτος της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ