Παρασκευή 25 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ
Ερευνούν τις αιτίες

Το αεροπλάνο έπεσε σε κατοικημένη περιοχή
Το αεροπλάνο έπεσε σε κατοικημένη περιοχή
ΤΑΪΠΕΪ.--

Ερευνα για την εξακρίβωση των αιτιών που οδήγησαν στην προχτεσινή συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «TransAsia» ξεκίνησαν οι ταϊβανέζικες αρχές, ώστε να βρεθεί τι έφταιξε για το θάνατο 48 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 10. Το αεροσκάφος μετέφερε 54 επιβάτες με 4μελές πλήρωμα.

Πέφτοντας, προσέκρουσε πάνω σε σπίτια, αφού ο πιλότος προσπαθούσε να κάνει (για δεύτερη φορά) αναγκαστική προσγείωση σε διάδρομο προσγείωσης που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες» υπήρξαν και πέντε τραυματίες στο έδαφος.

Αν και αρχικά εκπρόσωποι της εταιρείας συσχέτιζαν το δυστύχημα με τον τυφώνα «Μάτμο» που έπληττε την Ταϊβάν, χτες, εκπρόσωποι της ταϊβανέζικης υπηρεσίας εναέριου ελέγχου δήλωσαν ότι ο καιρός ήταν κατάλληλος για πτήσεις και στην ίδια διαδρομή είχαν εκτελεστεί αρκετές ακόμα πτήσεις.

Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ και κατευθυνόταν στα νησιά Πενγκχου (γνωστό τουριστικό προορισμό), ενώ μεταξύ των θυμάτων ήταν και δύο Γαλλίδες φοιτήτριες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ