Τετάρτη 2 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Διεκδικεί ρόλο... «ισορροπιστή» στις αντιλαϊκές διεργασίες

Τη δυνατότητά του, να υπηρετήσει με συνέπεια το αστικό πολιτικό σύστημα και το κεφάλαιο, διαφημίζει με κάθε ευκαιρία ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Στ. Θεοδωράκης. Μιλώντας χτες το πρωί, στο «Mega», εκτίμησε ότι αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προτείνοντας ως εναλλακτική ο υποψήφιος να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, για «να ενώνει την Ελλάδα», εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη για το σύστημα συναίνεση. Πρόσθεσε ότι, στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο ίδιος είναι «θεσμικός», υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει «συνεννόηση» για το πρόσωπο που θα αναδειχθεί στο εν λόγω αξίωμα.

Παράλληλα, ο Θεοδωράκης ζήτησε η παρούσα Βουλή να φέρει καινούργιο εκλογικό νόμο, που ανακίνησε τελευταία και το ΠΑΣΟΚ, βάζοντας θέμα κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα. Να ανοίξει έτσι ο δρόμος για «ευρύτερες συναινέσεις» (όπως παρουσιάζουν την ενσωμάτωση ευρύτερων στρωμάτων στον αντιλαϊκό ευρωμονόδρομο) με κυβερνήσεις συνεργασίας περισσότερων των δύο κομμάτων ή «μεγάλους συνασπισμούς».

Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ζητώντας «να δοκιμάσουμε και τους ιδιώτες στην Ενέργεια», αλλά και να προσελκύσουμε «επενδύσεις στον τουρισμό», παραχωρώντας στο μεγάλο κεφάλαιο «φιλέτα» γης.

Αναφερόμενος δε στις επιταχυνόμενες διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και τις φημολογούμενες συνεργασίες μεταξύ κομμάτων και παραγόντων, ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα τις καθορίσει με την ψήφο του. «Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν κάποιον με ευρωπαϊκή λογική, ανθρωπιστική λογική και που θα ισορροπήσει είτε τις ακρότητες της ΝΔ είτε τις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε, δίνοντας έτσι και ένα στίγμα του ρόλο που επιχειρεί να παίξει ο ίδιος στις διεργασίες.

Εσπευσε δε να διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι «αν το "Ποτάμι" ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές»... Φαίνεται, άλλωστε, ότι ήδη πολύ κοντά στο «Ποτάμι» βρίσκονται ο εκλεγμένος το 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλος και ο εκλεγμένος με τη ΔΗΜΑΡ Γρ. Ψαριανός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ