Τετάρτη 2 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΟΣ
Κι άλλο κρούσμα μηνιγγίτιδας

Δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας, ελάχιστες μόνο μέρες μετά το προηγούμενο, διεγνώσθη στο στράτευμα σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, Υποψήφιος Εφεδρος Αξιωματικός, ο οποίος υπηρετεί στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, διακομίστηκε χτες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού και κεφαλαλγίας. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη βακτηριακή μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Από το ΓΕΣ, βεβαιώνουν ότι στη μονάδα εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα.

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα, στις 26 Ιούνη, στρατιώτης που υπηρετεί στο 96 Τάγμα Υποστήριξης Εθνοφυλακής στα Αρμόλια Χίου, διακομίσθηκε στο Σταθμό Επανεκτισήμων της 96 ΑΔΤΕ («Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής») και την επόμενη ημέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, ύστερα από εμφάνιση πυρετού και πονοκεφάλου. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων (οσφυονωτιαία παρακέντηση), του διεγνώσθη ιογενής μηνιγγίτιδα (μη μεταδοτική) και του χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Προηγούμενα, στις 26 Μάρτη, στρατιώτης που υπηρετούσε στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής, διεκομίσθη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού, εξανθημάτων στα άκρα και αυχενική δυσκαμψία. Και σε εκείνη την περίπτωση διεγνώσθη βακτηριακή μηνιγγίτιδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ