Σάββατο 28 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά στο Ποικίλο Ορος

Αμεση παρέμβαση του ΚΚΕ. Για δεύτερη μέρα έκαιγε η φωτιά στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας

Από τη χτεσινή φωτιά
Από τη χτεσινή φωτιά
Πυρκαγιά ξέσπασε στις 12 χτες το μεσημέρι, στο Ποικίλο Ορος, κάτω από τις κεραίες στην περιοχή του Καματερού. Η πυρκαγιά ήταν σε χαράδρα και 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα βρέθηκαν στο σημείο για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στο χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Πετρούπολης, παρά το γεγονός ότι η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε γειτονικό δήμο. Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Θωμάς Κοτσαμπάς, μίλησε στον «Ριζοσπάστη» για τον τρόπο που λειτούργησε ο δήμος. «Επικουρικά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχείρησαν και δύο υδροφόρες του Δήμου Πετρούπολης, ενώ στείλαμε και τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούνται ως πυροσβεστικά τζιπ. Μοιράσαμε νερά και τρόφιμα στους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην κατάσβεση».

Λίγη ώρα μετά από την εκδήλωση της φωτιάς, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, ζητώντας του να διατεθούν από την Πυροσβεστική εναέρια μέσα, ώστε να ενισχυθούν επιχειρησιακά οι επίγειες δυνάμεις και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Λίγο αργότερα, δύο «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο έκαναν ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς.

Στο μεταξύ, κοντά σε τρία χωριά - Μαρτίνο, Λάρυμνα και Μάζι - μαινόταν χτες για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν το κύριο μέτωπο σε μικρά τόξα που άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση λόγω του ισχυρού αέρα. Η περίμετρος της φωτιάς ήταν περίπου 15 χιλιόμετρα με πολλές διάσπαρτες εστίες. Στο πόδι βρίσκονταν οι κάτοικοι της περιοχής. Ανακοίνωση για την πυρκαγιά, εξέδωσε η ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ του ΚΚΕ. Σε αυτήν αναφέρει πως τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Λοκρών, Γ. Ρούσης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες και είναι σε διαρκή κινητοποίηση για να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη. Και υπογραμμίζουν: «Διεκδικούμε καταβολή αποζημίωσης στους πληγέντες στο 100%. Διεκδικούμε άμεση κήρυξη των καμένων περιοχών ως αναδασωτέων. Δημιουργία αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org