Παρασκευή 27 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις στο Δήμο Καισαριανής

Σε κατάληψη του δημαρχείου από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και όλη τη μέρα των παιδικών σταθμών και των ΚΑΠΗ προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καισαριανής, καθώς πάνω από 45 συνάδελφοί τους είναι απλήρωτοι και επιπλέον οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν χωρίς σύμβαση.

Το Σωματείο απαιτεί «εδώ και τώρα την υπογραφή νέας σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους που είναι στον "αέρα", την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους (2 μηνών), να δρομολογηθεί η μεταφορά των υπηρεσιών αυτών στο Δήμο και μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Ακόμα, διεκδικεί «την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στο Δήμο για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου και την εμπρόθεσμη καταβολή της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων. Να δημιουργηθούν νέοι παιδικοί σταθμοί που να καλύπτουν όλες τις υπάρχουσες ανάγκες».

Σε ανακοίνωση του Σωματείου επισημαίνεται ότι από την 1 Μάη, 35 εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» σε παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ και αλλού, είναι απλήρωτοι και χωρίς σύμβαση, η οποία έληξε στις 30 Απρίλη με αποκλειστική ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ).

Ακόμα δέκα εργαζόμενοι, που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στη φύλαξη και στην καθαριότητα πρασίνου, είναι απλήρωτοι. Σοβαρές ευθύνες για αυτό έχει και η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ), που είναι σχεδόν απούσα από τη συνολική προσπάθεια που καταβάλλει το Σωματείο και οι εργαζόμενοι για τη συνέχιση της εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ