Παρασκευή 27 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Απαιτούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων

Κινητοποίηση χτες στον ΟΑΕΔ. Νέα συγκέντρωση στις 10 Ιούλη, στο υπουργείο Εργασίας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση με αίτημα την προστασία των ανέργων οργάνωσε χτες, Πέμπτη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ στον Αλιμο. Με συνθήματα όπως «Δωρεάν Ασφάλιση και δωρεάν Υγεία, σταθερή δουλειά και όχι ανεργία» και «Μειώνουν εισφορές για τ' αφεντικά και κόβουν επιδόματα απ' την εργατιά», οι οικοδόμοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου καταδίκασαν την πολιτική που τους αφήνει χωρίς καμία βοήθεια απέναντι στις επιπτώσεις από την παρατεταμένη ανεργία στον κλάδο.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του ΟΑΕΔ, Π. Καρρέλα, και τον γενικό διευθυντή, Δ. Μπουγιακλή, στους οποίους έθεσε τα αιτήματα για την προστασία των ανέργων. Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Σταύρος Λίτσας, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, το μόνο για το οποίο «δεσμεύεται» η διοίκηση του ΟΑΕΔ είναι η υλοποίηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Στο αίτημα για έκτακτο βοήθημα προς τους ανέργους, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού επικαλέστηκαν το ζήτημα του κόστους, ενώ για τη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δήλωσαν αναρμόδιοι, θέλοντας να κάνουν τους ανέργους «μπαλάκι» ανάμεσα στα υπουργεία.

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στις 10 Ιούλη στο υπουργείο Εργασίας. «Ο αγώνας είναι μονόδρομος», τόνισε ο Σ. Λίτσας και κάλεσε σε ένταση της προσπάθειας για συσπείρωση περισσότερων οικοδόμων, εργαζόμενων και άνεργων, στο Συνδικάτο και τα παραρτήματά του.

Το Συνδικάτο διεκδικεί: Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για όλους τους άνεργους οικοδόμους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και αύξησή του στα 600 ευρώ. Μείωση των προϋποθέσεων για τη χορήγησή του. Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Μέτρα για την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών των ανέργων για δωρεάν κατασκηνώσεις. Να μην αποκλειστεί κανένα παιδί οικοδόμου. Επαναλειτουργία του ΟΕΚ και κατασκευή φτηνών εργατικών κατοικιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ