Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Τη Δευτέρα 23/6 δικάζονται στη Θάσο με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών 20 εν ενεργεία και 8 συνταξιούχοι ναυτεργάτες, για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες στις 11/3/2010 και 14/11/2012. Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια στο Λιμένα. Καλούν, επίσης, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ και ΙΚΑ, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Δράμας και Καβάλας, καθώς και άλλοι φορείς της περιοχής.

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σε δήμους του νομού Λάρισας, καθώς, εκτός από την ελλιπή στελέχωση των μονάδων, παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και 9 μήνες, ενώ κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς δουλειά. Το «Βοήθεια Στο Σπίτι» λήγει στις 30 Σεπτέμβρη 2014 και στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με τίτλο «Εκπαίδευση - Κατάρτιση - Απασχόληση» αναφέρονται μόνο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και καμιά άλλη δομή, γεγονός που γεννά ερωτήματα για τη συνέχισή του. Το ΕΚ Λάρισας ζητάει από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους να φροντίσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να μη σταματήσει η λειτουργία του προγράμματος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι κ.ά.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Γενική Συνέλευση, με θέματα το Ασφαλιστικό και την κατάργηση της Κυριακής αργίας, διοργανώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, την Κυριακή 29 Ιούνη στις 10 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου.

ΒΦΛ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ανάστατοι είναι οι περίπου 500 εργαζόμενοι της «Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ» (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) στην Καβάλα, με τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις πληρωμών που φτάνουν τους δυο μήνες. Επιπλέον, λόγω συνταξιοδότησης αρκετών εργαζομένων, οι κενές θέσεις δεν αναπληρώθηκαν και το προσωπικό, παρά την εντατικοποίηση, δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτούμενες θέσεις για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου. Ταυτόχρονα, τίθεται σοβαρό ζήτημα συνθηκών ασφάλειας, κυρίως ως προς τη σωστή συντήρηση μηχανών και μονάδων. Τέλος, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι 80 εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια και τους οφείλονται πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά. Για όλα αυτά, το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Εξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού συγκεντρώθηκαν χτες απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ, ο οποίος είπε ότι θα ενημερώσει τον Αντ. Σαμαρά.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: Στάση εργασίας στον κλάδο της Ναυπηγοεπισκευής κήρυξε για την Τετάρτη 25 Ιούνη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, με συγκέντρωση το μεσημέρι (12 μ.) στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο κάλεσμά της, η συνδικαλιστική πλειοψηφία δεν αναφέρει τίποτα για τις ευθύνες της ΕΕ και των κομμάτων της που οδήγησαν στο σημερινό χάλι τη ναυπηγική βιομηχανία, ενώ εκφράζει και την απογοήτευσή της επειδή στα τελευταία Ποσειδώνια, στη σύναξη δηλαδή των μεγαλοεφοπλιστών, δεν είχαν παρουσία τα ελληνικά ναυπηγεία «για «οικονομικούς λόγους».

ΔΡΑΜΑ: Την έξωση του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου (ΚΙΦΑ) από το κτίριο του ΕΚ Δράμας, αποφάσισε η Διοίκηση, στο πλαίσιο της ενδοπαραταξιακής σύγκρουσης του προέδρου του Εργατικού Κέντρου και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στοιχήθηκαν πίσω του στις εκλογές για το ΔΣ, τον περασμένο Απρίλη, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης Διοίκησης. Κατά της έξωσης τάσσεται η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ. Ξεκαθαρίζει ότι το ΚΙΦΑ δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά δε δικαιολογείται η θυματοποίησή του στο πλαίσιο μιας αντιπαράθεσης που έχει στο επίκεντρο τον αριθμό των θέσεων στο ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ