Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί στη Λάρισα

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Υγείας Λάρισας για το δίκαιο αγώνα τους

Με τους γιατρούς του ΕΣΥ και τους πανεπιστημιακούς να απεργούν και τους ειδικευόμενους να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, συνεχίστηκαν χτες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενάντια στην πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, με βαριές επιπτώσεις στους ασθενείς.

Με τον αγώνα τους οι γιατροί διεκδικούν: Προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου, να πληρωθούν άμεσα οι ειδικευόμενοι, οι ειδικοί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί γιατροί.

Η συγκυβέρνηση αρνείται την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και ταυτόχρονα γίνονται πολύμορφες προσπάθειες να σπάσει η κινητοποίηση. Ετσι, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο διορισμένος διοικητής του νοσοκομείου, η Εισαγγελία Λάρισας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα σχετικά με το αν η απεργία δημιουργεί κίνδυνους για την υγεία των ασθενών, στα πλαίσια της οποίας καλεί τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ να «δώσουν εξηγήσεις», την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Υγείας Λάρισας του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι, οι γιατροί, οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι ένα δρόμο έχουν: Να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός ισχυρού κινήματος για να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης, ΕΕ, βιομηχάνων. Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στον τομέα της Υγείας αποτελούν τη βάση στην οργάνωση της κοινής πάλης της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων.

Για να έχει, όμως, επιτυχία αυτός ο αγώνας, θα πρέπει να στοχεύσει στην καρδιά του προβλήματος. Να αναδεικνύει τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για την ενίσχυση των οποίων η κυβέρνηση εξοικονομεί χρήματα με τις περικοπές στην Υγεία, πολύ δε περισσότερο εκείνοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται κιόλας σ' αυτόν τον ευαίσθητο τομέα και για τους οποίους ανοίγονται καινούργια κερδοφόρα πεδία, είτε πουλώντας υπηρεσίες στο "δημόσιο σύστημα", είτε απευθείας στους ασθενείς.

Σε όφελός τους εφαρμόζεται η στρατηγική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του τομέα της Υγείας. Αυτή η στρατηγική μετατρέπει τα κρατικά νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, επιβάλλοντας εντατικοποίηση στους εργαζομένους, πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς για τις υπηρεσίες που παρέχουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ