Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι και βροχή

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στην Πέλλα, την Κοζάνη και τη Ροδόπη, εξαιτίας των καταστροφών που προκλήθηκαν στις παραγωγές τους από το χαλάζι και τις βροχοπτώσεις. Στην Πέλλα, μεγάλες είναι οι καταστροφές σε εκτάσεις της περιοχής των Γιαννιτσών με βαμβάκι, αλλά και οπωροφόρα δένδρα (Παραλίμνη, κάμπος Γιαννιτσών, περιοχή Τρίγκα κ.α.). Στην Κοζάνη, ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στην παραγωγή κερασιών, μήλων και άλλων καλλιεργειών σε Μεσόβουνο και Πύργους.

Στη Ροδόπη, μεγάλες ζημιές έως και 100% στην αναμενόμενη φετινή παραγωγή κερασιών προξένησαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στα κερασοχώρια του Δήμου Ιάσμου, σε συνδυασμό και με τους δυνατούς ανέμους. Οι ζημιές αφορούν εκτάσεις περίπου 4.000 στρεμμάτων. Οι κερασοπαραγωγοί της Ροδόπης υφίστανται μεγάλες ζημιές στην παραγωγή τους, για τέταρτη συνεχή χρονιά. Οι ίδιοι έχουν υποστεί ζημιές και στις βαμβακοκαλλιέργειες και τις καπνοκαλλιέργειες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν φέτος χωρίς καθόλου εισόδημα.

Ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της καταστροφής στις καλλιέργειες, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και στο νομό Σερρών. Καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις με σιτάρι, βαμβάκι, καλαμπόκια, ντομάτες, καρπούζια και πεπόνια, στους Δήμους Ν. Ζίχνης, Εμμανουήλ Παππά και Σερρών.

Με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου ρωτούν τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να εκτιμηθούν άμεσα και δίκαια οι ζημιές και να εξασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν από τον ΕΛΓΑ. Επίσης, να λειτουργήσει επιτέλους το πολυδιαφημισμένο αντιχαλαζικό σύστημα προστασίας του ΕΛΓΑ. Ανακοίνωση με τα ίδια αιτήματα εξέδωσε και η ΤΟ Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ