Τρίτη 17 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παραδοχή για 20.000 κενά εκπαιδευτικών

«Φέτος για πρώτη φορά, ο αριθμός των κενών θέσεων δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία θα ξεπεράσει τις 20.000. Φέτος έχουμε ένα κύμα συνταξιοδοτήσεων που φτάνει τις 9.000 και μιλάμε για εκπαιδευτικούς, όχι για υπαλλήλους». Τα παραπάνω δήλωνε χτες, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Alpha», ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, διαγράφοντας το σκηνικό που θα επικρατήσει στα σχολεία την επόμενη χρονιά.

Τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την πολιτική που λέει «όχι» στους μόνιμους διορισμούς, που κάνει καθεστώς την ελαστική εργασία στην εκπαίδευση. Η κυβέρνηση προχώρησε σε μόλις 212 διορισμούς (95 νηπιαγωγών, 17 δασκάλων και 100 καθηγητών όλων των ειδικοτήτων), ενώ και η φετινή σχολική χρονιά κύλησε με χιλιάδες εκπαιδευτικούς να καλύπτουν κενά μέσα από ελαστικές σχέσεις εργασίας, ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για αλλαγή στις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της σχολικής χρονιάς και τις αργίες, ο υπουργός δήλωσε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, «διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ