Στάση εργασίας από τις 12 μ. - 4 μ.μ. και συγκέντρωση στις 12 μ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν, σήμερα Τρίτη, οι εργαζόμενοι του Δήμου, αντιδρώντας σε αξιολόγηση και απολύσεις. Η απόφαση για στάση εργασίας και συγκέντρωση πάρθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ), μετά από πρόταση της ΔΑΣ.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, προγραμματίζεται παράσταση στο δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μη εφαρμογή του ν. 4250/14 στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι ζητούν απόφαση δημάρχου που θα δίνει εντολή στους γενικούς διευθυντές και στις υπηρεσίες να μην ξεκινήσουν τη διαδικασία της λεγόμενης «αξιολόγησης» και τον επιμερισμό των ποσοστών στις υπηρεσίες.
Επίσης, προγραμματίζεται συναυλία διαμαρτυρίας στο χώρο που έχει στήσει το αντίσκηνό του απολυμένος δημοτικός αστυνόμος, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 6 Ιούνη και χτες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου με προβλήματα υγείας. Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση.