Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ξεχωρίζει το ευρωπαϊκό ντέρμπι

Το ευρωπαϊκό ντέρμπι μεταξύ της Ιταλίας και της Αγγλίας για τον 4ο Ομιλο συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα στη σημερινή 3η μέρα του Μουντιάλ. Δυο ομάδες με στόχο φέτος να κάνουν το βήμα παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, η καθεμία από την πλευρά της, για να επιβεβαιώσουν με το «καλημέρα» ότι έχουν τα φόντα να τον πετύχουν. Σε έναν όμιλο - φωτιά, όπου υπάρχει και η παρουσία της πάντα υπολογίσιμης Ουρουγουάης, 4ης στο προηγούμενο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, αλλά και της επικίνδυνης για ζημιά Κόστα Ρίκα, τα περιθώρια για στραβοπατήματα δεν υπάρχουν.

Με... όπλο το γεγονός ότι σε σχέση με τις βασικές της αντιπάλους η Ιταλία μπορεί να υπερηφανεύεται πως διαθέτει τους κάπως πιο ξεκούραστους παίκτες, στοχεύει σήμερα να... καθαρίσει με τον έναν από τους δυο βασικούς αντιπάλους της για μια θέση πρόκρισης. Διαθέτοντας πληρότητα σε όλες τις γραμμές και με τη δύναμή τους να εστιάζεται στο κέντρο και στα πλάγια, οι Ιταλοί δείχνουν ικανοί να πετύχουν το στόχο τους. Μοναδική αγωνία τους για σήμερα είναι η κατάσταση του Ντε Σίλιο, ο οποίος τραυματίστηκε στην προχτεσινή προπόνηση.

Στην άλλη πλευρά, η Αγγλία ψάχνει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να κάνει αισθητή την παρουσία της. Χωρίς τον παίκτη - βεντέτα πλέον η Γηραιά Αλβιόνα δείχνει να διαθέτει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μια ισορροπημένη ομάδα, όπου η δουλειά μοιράζεται σε όλους. Σύμφωνα με δηλώσεις των μελών της αποστολής, το γεγονός ότι ξεκινάνε κόντρα σε μια ευρωπαϊκή και γνωστή για το στιλ παιχνιδιού της ομάδα, όπως η Ιταλία, είναι πλεονέκτημα. Ο Ρούνεϊ μάλιστα δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι ο φετινός στόχος για τα «λιοντάρια» είναι τα ψηλά σκαλοπάτια. Τα προβλήματα για τον τεχνικό της ομάδας, Ρόι Χότσον, σήμερα εστιάζονται στην απουσία λόγω τιμωρίας του Τσάμπερλεϊν και στον τραυματισμό μεσοβδόμαδα του Γουέλμπεκ, που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

Την επιστροφή στην κορυφή του κόσμου μετά το 2006 ψάχνει η Ιταλία σε αυτό το Μουντιάλ

Associated Press

Την επιστροφή στην κορυφή του κόσμου μετά το 2006 ψάχνει η Ιταλία σε αυτό το Μουντιάλ
Με οδηγό τη μεγάλη επιτυχία του 1950, όταν στα ίδια μέρη είχε καταφέρει να κατακτήσει το ένα από τα δυο παγκόσμια τρόπαια που έχει στη συλλογή της η Ουρουγουάη, θέλει κόντρα στο θεωρητικά πιο αδύναμο κρίκο του ομίλου, Κόστα Ρίκα, να κάνει με το «καλημέρα» αισθητή την παρουσία της. Εφαλτήριο για τις προσπάθειές της αποτελεί και η πολύ καλή πορεία στην προηγούμενη διοργάνωση της Νότιας Αφρικής. Τα πράγματα γι' αυτήν θα γίνουν ακόμη πιο εύκολα πάντως εάν τελικά το σπουδαίο όνομα της ομάδας, Λούις Σουάρες, καταφέρει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα μετά τον τραυματισμό του. Από την πλευρά της η Κόστα Ρίκα, λαβωμένη και από αρκετούς τραυματισμούς παικτών, θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν έχουν δίκιο αυτοί που την θεωρούν την πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης μαζί με την Ονδούρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ