Παρασκευή 6 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προετοιμάζουν την «αξιολόγηση» στους δήμους

Σε κατανομή των υποχρεωτικών ποσοστών προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, παρά τις αντιδράσεις

Συνέντευξη Τύπου για τη λεγόμενη «αξιολόγηση» έδωσαν συνδικαλιστές της ΔΑΣ ΟΤΑ στη Λάρισα, καλώντας τους εργαζόμενους να μην περιμένουν λύσεις «από τα πάνω», από τους λεγόμενους παλιούς, ή νέους κυβερνητικούς «σωτήρες», τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΟΕ - ΟΤΑ, της ΑΔΕΔΥ, καθώς και την πλειοψηφία του Συλλόγου τους. Να μην έχει κανένας αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξουν λύσεις σε όφελος του λαού, έξω από τους ταξικούς - λαϊκούς αγώνες.

Στο μεταξύ, σε δήμους όπως αυτός της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, προχωρούν οι διαδικασίες της αξιολόγησης, με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του δήμου. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο γενικός διευθυντής ήδη από τον Απρίλη, πριν δηλαδή δοθεί η δίμηνη παράταση, πραγματοποίησε τον επιμερισμό των ποσοστών (15% - 60% - 25%) στις Διευθύνσεις. Το 15% των εργαζομένων που υποχρεωτικά θα αξιολογηθεί με 1-6,7, στο Δήμο Καλαμαριάς αντιστοιχεί σε 69 εργαζόμενους, οι οποίοι μπαίνουν ψηλά στη λίστα για διαθεσιμότητα - απόλυση.

Με παρέμβασή τους, οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμαριάς κατάφεραν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τελικά αποφάσισε ομόφωνα: Να μην εφαρμοστούν στις υπηρεσίες του Δήμου οι διατάξεις του ν. 4250/14 που αφορούν την αξιολόγηση και απαιτεί για απόσυρσή του. Τη στήριξη και συμπαράσταση στις όποιες κινητοποιήσεις εναντίον του νόμου, αποφασίσουν οι εργαζόμενοι. Δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμόσει η διοίκηση του Δήμου καμία πειθαρχική διαδικασία που τρομοκρατικά θέλει να επιβάλει ο νόμος εναντίον των εργαζομένων.

Στην πράξη, όμως, η Διοίκηση του δήμου δεν κάνει τίποτα για την υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων, αποδεικνύοντας ότι η στήριξη που εξέφρασε είναι εντελώς προσχηματική. Αποδεικτικό αποτελεί ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ανακληθεί η απόφαση του γενικού διευθυντή και η διοίκηση του δήμου αρνείται να παρέμβει σε αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ