Παρασκευή 6 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόκληση για το λαό η χλιδή στο Σκορπιό

Τα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες στη Λευκάδα, με αφορμή το γενέθλιο πάρτι της νέας ιδιοκτήτριας του Σκορπιού, κόρης μεγαλοκαπιταλιστή της Ρωσίας, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας. Μεταξύ άλλων, σημειώνει την πρόκληση με την απίστευτη χλιδή, από τη μια, και τη φτώχεια του λαού, από την άλλη, αλλά και την παγκινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, που τέθηκε στην υπηρεσία του μεγιστάνα και των «υψηλών» προσκεκλημένων του.

Για το τελευταίο, αναφέρει συγκεκριμένα: «Το Λιμενικό, με απόφασή του, κήρυξε απαγορευμένη θαλάσσια ζώνη 500 μέτρα περιμετρικά του Σκορπιού, απειλώντας με ποινικές και αστικές ευθύνες, όποιον ντόπιο επαγγελματία τολμήσει να βρεθεί στην "εμπόλεμη ζώνη". Παράλληλα, διέθεσε τα σκάφη του για την προστασία των προσκεκλημένων του πάρτι. Το Νοσοκομείο Λευκάδας έχει σε επιφυλακή τα ασθενοφόρα στο Νυδρί. Ο Δήμος Λευκάδας έχει το πυροσβεστικό του όχημα μέσα στο Σκορπιό. Η "ομάδα Δ" της αστυνομίας βρίσκεται σύσσωμη επίσης στο Νυδρί.

Αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι άνεργοι και συνταξιούχοι δεν έχουν να πληρώσουν τα πέντε ευρώ για εξέταση στο Νοσοκομείο. Οταν η Κοινωνική Πρόνοια έχει εξαφανιστεί και το κράτος κόβει τις δαπάνες για φάρμακα και συντάξεις, την ίδια ώρα διαθέτει απλόχερα τον κρατικό μηχανισμό για το πάρτι της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ