«Κοινωνικός διάλογος»: Δεν είναι καινούριο θέμα. Είναι τόσο παλιό, όσο και ο καπιταλισμός. Ανεξάρτητα από το πώς κάθε φορά εκφράζεται στην αστική προπαγάνδα, επιδιώκεται η επιβολή, όχι μόνο της ταξικής ειρήνης με διάφορα μέσα, ιδεολογικοπολιτικά και κατασταλτικά, αλλά και της ταξικής συνεργασίας, ως θεωρία και πρακτική, ως αναγκαιότητα, ως φυσικός νόμος της καπιταλιστικής κοινωνίας (σελίδα 5)
Κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας «περί επαγγελματία οπλίτη», με το οποίο θεσμοθετείται η ίδρυση σώματος 25.000 μισθοφόρων στρατιωτών και έρχεται να ενισχύσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική δράση. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις των φιλειρηνιστών (σελίδες 14 - 15)
Αλβανία: Ο λαός πασχίζει να κρατηθεί στη ζωή. Η ανεργία είναι μάστιγα. Οι μισθοί, πείνας. Και οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάποτε, ίσως πληρωθούν. Οποιος έχει κάτι να πουλήσει, είναι τυχερός. Ατυχοι είναι όσοι δεν έχουν (σελίδες 16 - 17)
Ενταση της τοκογλυφίας σε βάρος των μικροαποταμιευτών, από τα επιτόκια λαϊκών αποταμιεύσεων, τα οποία δίνουν οι εμπορικές τράπεζες (κρατικές - ημικρατικές ή ιδιωτικές) που λειτουργούν στην Ελλάδα, διαψεύδοντας όλους εκείνους, που υποστήριζαν πως η «απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος» θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό, προς όφελος των μικροκαταθετών (σελίδα 18)
Ορθόδοξοι - Καθολικοί: Τα αίτια και τα αποτελέσματα μιας χιλιόχρονης σύγκρουσης. Σήμερα το 2ο μέρος, που περιλαμβάνει την περίοδο μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους. Ο καθολικισμός, δόγμα της διοίκησης και των ευγενών στις λατινοκρατούμενες χώρες (σελίδα 19)
«Κατωτατοποίηση» των ΑΕΙ και ΤΕΙ, με το νόμο για την ένταξη των ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση, χωρίς καμία αναβάθμιση. Ετσι, ανοίγει και τυπικά ο κύκλος της εφαρμογής των αποφάσεων της Μπολόνια για την υποβάθμιση των προπτυχιακών σπουδών των ΑΕΙ (σελίδες 24 - 25)
Σήμα εκκίνησης για επέμβαση δόθηκε με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 1.300.000.000 δολαρίων, που ενέκρινε η κυβέρνηση Κλίντον για την εφαρμογή του «Σχεδίου Κολομβία», που ολοκληρώνεται με τη λεγόμενη Πρωτοβουλία Ανδίνα, με στόχο την ανάμειξη των χωρών της περιοχής των Ανδεων στον πόλεμο της Κολομβίας (σελίδες 30 - 31)