Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Μάη 2001 - αριθ. φύλλου: 7972

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Κυβέρνηση: ΕΓΚΑΙΝΙΑ «ΔΙΑΛΟΓΟΥ» με «τρομονόμο»
  • Μεγάλη η επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής - πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας. «Λουκέτο» έβαλαν στα μαγαζιά τους και στις βιοτεχνίες τους επαγγελματίες - βιοτέχνες και έμποροι. Συμμετοχή αγροτών στις συγκεντρώσεις της επαρχίας. Δυναμικό το «παρών» της νεολαίας.
  • Τρομαγμένη εμφανίστηκε η κυβέρνηση από τις νέες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, που συγκλόνισαν για μια ακόμα φορά όλη τη χώρα. Εσπευσμένα ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις για την ανάγκη να «μαντρωθεί» όσο γίνεται πιο γρήγορα η εργατική τάξη της χώρας στο «διάλογο» - απάτη.
  • Η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τα εγκαίνια του «διαλόγου» της, φέρνοντας στη Βουλή το νέο νομοθετικό τερατούργημα, τον γνωστό «τρομονόμο», που περιορίζει δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ανοίγοντας το δρόμο αυταρχικών εκτροπών και ανοιχτού χτυπήματος του λαϊκού κινήματος.
  • Η απάντηση σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις των αντιλαϊκών πολιτικών είναι: Λαϊκή ενημέρωση - επαγρύπνηση - συμμετοχή. Κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με αξιοποίηση πλούσιων μορφών πάλης. Λαϊκή συσπείρωση και κοινό μέτωπο πάλης εργατών - αγροτών - επαγγελματοβιοτεχνών - νεολαίας για να μην περάσουν τα μέτρα ενάντια στα κοινωνικά δικαιώματα, στην ασφάλιση, την υγεία, την πρόνοια, για να μην περάσουν τα σχέδια καταστολής και περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΣΕΛ.  13   -   35



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ