Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΘΗΝΑ 2004»
Συμβάσεις για τις Ολυμπιακές προσαρμογές

Οχτώ διαγωνισμούς για τις μελέτες των Ολυμπιακών προσαρμογών (τα λεγόμενα overlays), συνολικού προϋπολογισμού 2,4 δισ. δρχ., πρόκειται να προκηρύξει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2001 η «Αθήνα 2004».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρίας, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προκαταρκτική ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις μελέτες των Ολυμπιακών προσαρμογών, που αφορούν τη σύνταξη αρχιτεκτονικών μελετών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα προπονητήρια, το Ολυμπιακό Χωριό, τα Χωριά Τύπου και τα συμπληρωματικά κέντρα διαμονής, τα Συγκοινωνιακά Εργα (κύρια οδικά έργα, συνδέσεις αθλητικών χώρων, προσβάσεις σε αθλητικά κέντρα - εντός και εκτός Αττικής - αλλά και τα άλλα έργα μεταφορών), τις υπόλοιπες μη αθλητικές εγκαταστάσεις και τα έργα που συνδέονται με πολεοδομικές παρεμβάσεις, αναπλάσεις και έργα βελτίωσης της εικόνας της πόλης.

Οι μελέτες θα συνταχθούν σε επίπεδο προμελέτης και οριστικής μελέτης και οι μελετητές θα έχουν την ευθύνη και της προσαρμογής των μελετών σε ενδεχόμενες πρόσθετες απαιτήσεις ή τροποποιήσεις, που θα προκύψουν μετά τους δοκιμαστικούς Αγώνες.

Οπως υπογραμμίζεται στο κείμενο της προκαταρκτικής ενημέρωσης, οι μελέτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως το Σεπτέμβρη του 2003, ενώ άμεση προτεραιότητα προβλέπεται να δοθεί στις Ολυμπιακές προσαρμογές του Ολυμπιακού Χωριού.

Σημειώνεται ότι οι Ολυμπιακές προσαρμογές αφορούν τα απαραίτητα έργα, ώστε οι εγκαταστάσεις να μπορούν να λειτουργήσουν όπως προβλέπεται από τις προδιαγραφές που θέτει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ