Σάββατο 10 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ πολλαπλασιάζει τη δύναμη του λαού

Σε συγκέντρωση στη Χαλκίδα μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

«Ψηφίζω - δυναμώνω το ΚΚΕ παντού! Δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!» Αυτό ήταν το σύνθημα της μαζικής, μαχητικής, γεμάτης παλμό συγκέντρωσης στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα, όπου μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς και χαιρέτισαν η Σοφία Ντούρου, μέλος της ΕΠ Στερεάς του ΚΚΕ, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και ο Β. Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας.

Στην ομιλία του, ο Γ. Μαρίνος κάλεσε το λαό της Χαλκίδας να βαδίσει στις κάλπες, αξιοποιώντας την πείρα του, να απορρίψει τα ψεύτικα διλήμματα που στόχο έχουν να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο. Να καταψηφίσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης που βάζουν το εκβιαστικό δίλημμα της σταθερότητας για να περνούν νέα αντιλαϊκά μέτρα και να ακινητοποιήσουν το λαό.

Οι υποσχέσεις πως με τον ερχομό της καπιταλιστικής ανάπτυξης θα λυθούν τα λαϊκά προβλήματα είναι ψεύτικες, επεσήμανε, γιατί αυτή θα συνεχίσει να έχει κριτήριο το κέρδος των λίγων, θα είναι ανάπτυξη προς όφελος των καπιταλιστών, ενώ την ίδια στιγμή ο λαός θα συνεχίσει να στενάζει με τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο Γ. Μαρίνος κάλεσε το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη και στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ να τον ψηφίσει στις 25 Μάη για να φύγει η κυβέρνηση στις 26. Σημείωσε πως η κυβέρνηση μπορεί να φύγει και στη θέση της να έρθει άλλη που θα εφαρμόσει το ίδιο επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική, γιατί θα έχει μείνει στη θέση της η πλουτοκρατία, η ΕΕ, οι συνθήκες και η στρατηγική της, το ξήλωμα των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Μέσα σ' αυτό το σκηνικό που καλλιεργεί συγχύσεις μία είναι η λύση: Σταθερά το τιμόνι και μπροστά με ψήφο στο ΚΚΕ και στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και ο λαός θα δικαιωθεί, γιατί θα διαπιστώσει πως θα πολλαπλασιαστεί η δική του δύναμη.

Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν πάρει θέση κάτω από την ομπρέλα της ΕΕ. Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας ζήτημα, γιατί αυτή η λυκοσυμμαχία βρίσκεται πίσω από την κατάργηση θεμελιακών δικαιωμάτων και συνεχώς γίνεται πιο επιθετική (...) Οι συνδυασμοί που είναι υπέρ του δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο το κέρδος και την επιχειρηματικότητα, αυτοί που είναι υπέρ της ΕΕ, του "Καλλικράτη" και της διαχείρισης των μεγάλων συμφερόντων, στην Περιφέρεια και τους Δήμους θα συνεχίσουν να είναι υπερασπιστές της πολιτικής που χτυπάει το λαό. Αυτό τονίζει η πείρα πολλών χρόνων.

Κι αυτοί που λένε ψηφίστε μας για να βάλουμε το παιδί ή τον άνεργο σε μια θέση, είναι τελειωμένοι από χέρι, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αξίζουν μόνο τη λαϊκή περιφρόνηση».

Ο Γ. Μαρίνος, κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε σε μαζική και αποφασιστική υπερψήφιση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τονίζοντας: «Το ΚΚΕ ενημέρωσε έγκαιρα τους εργαζόμενους για την καπιταλιστική κρίση, τον επικίνδυνο ρόλο της ΕΕ, την επίθεση του κεφαλαίου, των κομμάτων και των κυβερνήσεων, κάλεσε το λαό να πάρει τα μέτρα του.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί πως το ΚΚΕ είναι πρωταγωνιστής των αγώνων για το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων, για δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, στο πλευρό της αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας.

Είναι κοντά στους απολυμένους του "Σέλμαν", της "Νεοσέτ", της "Μηχανικής", της "Ιντερκέμ", της "Πλεξάκο", είναι κοντά στους εργαζόμενους του "Τσιμεντάδικου" που δίνουν μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά, στους εργαζόμενους του "Μιμίκου" που είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες, του "Κελαϊδίτη" που δεν βάζει ένσημα, είναι κοντά στους εργαζόμενους της περιοχής μας. Αντιτίθεται στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Τώρα! Να βγούνε συμπεράσματα, να γίνει επιλογή που αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα για να πιάσει τόπο η ψήφος του λαού με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση". Μαζί μπορούμε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις, να αντισταθούμε στην επίθεση του κεφαλαίου και να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα. Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων, να δυναμώσουμε την ενότητα των εργαζομένων, τη λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Μαζί μπορούμε να αντεπιτεθούμε, να σπάσουμε τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ, να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης και πολιτικής, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, με τον πλούτο που παράγει στα δικά του χέρια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ