Σάββατο 10 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΟ ΣΙΜΟΝΕΝΚΟ
Αντιστεκόμαστε στους φασίστες

Μήνυμα στην ημερίδα έστειλε ο Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του, ο Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, αφού σημειώνει ότι για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου εκτυλίσσεται εμφύλια αντιπαράθεση στη χώρα του που την υποδαυλίζουν, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Για χάρη των διεθνών επιχειρήσεων, των συμφερόντων των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους της ΕΕ, στην Ουκρανία υλοποιείται, στην πράξη, μια ελεγχόμενη πολιτική υποδαύλισης της εμφύλιας έχθρας και της αδιαλλαξίας. Οσοι υποδαυλίζουν την εσωτερική εχθρότητα και το μίσος είναι άμεσα υπεύθυνοι για τη μαζική αιματοχυσία στην Ουκρανία. Ακριβώς με τις δικές τους προσπάθειες και τη δική τους καθοδήγηση οι επίγονοι των ναζιστών εγκληματιών όλων των αποχρώσεων βγήκαν από τους τάφους. Αυτοί ακριβώς ευθύνονται για το ότι την Ουκρανία την βασανίζουν ατιμώρητα, τη ληστεύουν και τη σκοτώνουν ένοπλοι, νεοφασίστες οπαδοί του Μπαντέρα, άλλων εξτρεμιστικών εθνικιστικών μορφωμάτων και ακόμα οι ταϊσμένες με τα λεφτά των ολιγαρχών - προέδρων διάφορων ποδοσφαιρικών ομάδων συμμορίες των λεγόμενων "ούλτρας".

Σημειώνει επίσης: «Οι κομμουνιστές της Ουκρανίας υφίστανται ξυλοδαρμούς, απειλές και δολοφονίες, ένοπλοι φασίστες επιτίθενται στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας, κλέβουν και καίνε τα κτίριά μας, αφαιρούν τα περιουσιακά μας στοιχεία. Η φιλοφασιστική χούντα που βρίσκεται στην εξουσία, επιδιώκοντας να απαγορέψει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας, προσπαθεί να κατασκευάσει κατηγορίες και να διαστρεβλώσει ντοκουμέντα, που κατασχέθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΟ στο Κίεβο με την πλήρη συνεργασία της λεγόμενης "προσωρινής ηγεσίας της Ουκρανίας".

Και καταλήγει: «Το ΚΚ Ουκρανίας αντιστέκεται στη ναζιστική και φασιστική απειλή με ενιαίο και συσπειρωμένο μέτωπο, κάνει πολλή δουλειά με τους πολίτες της Ουκρανίας, προσπαθώντας να ενώσει όλον το λαό κάτω από τα συνθήματα της εθνικής συμφιλίωσης και της πάλης ενάντια στις ακραίες εκφάνσεις του εθνικιστικού εξτρεμισμού.

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις διεθνιστικές μας αρχές, τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και των απλών πολιτών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρούσματα αντικομμουνισμού σε Ουκρανία και Πολωνία(2018-10-20 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις αντικομμουνιστικές διώξεις από την ουκρανική κυβέρνηση(2015-04-16 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η δίκη του Κομμουνιστικού Κόμματος(2015-02-05 00:00:00.0)
Για τις «πρωτιές» στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ουκρανίας(2014-10-28 00:00:00.0)
Κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών Νεολαιών για τις εξελίξεις στην Ουκρανία(2014-03-07 00:00:00.0)
Προσπάθειες διάσπασης του ΚΚ Ουκρανίας(2000-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ