Σάββατο 10 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τίμησαν την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, που επισφραγίστηκε με την ανάρτηση της κόκκινης σημαίας στο Ράιχσταγκ, στην καρδιά του Βερολίνου, στις 9 Μάη του 1945, τίμησε χτες η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στη συγκέντρωση, μίλησε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια Ευρωβουλευτής, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αποδείχνεται από μια σειρά αδιάσειστα στοιχεία ότι ο φασισμός ήταν επιλογή των αστικών τάξεων, όχι μόνο ως δύναμη κρούσης και φόβου κατά του λαϊκού κινήματος, αλλά και ως δύναμη διαχείρισης της αστικής εξουσίας. (...) Ας δούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία, όπου ο λαός ματώνει από την ανοιχτή επέμβαση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ, που στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία για το μοίρασμα των πηγών και των δρόμων Ενέργειας στηρίζουν την κυβέρνηση των εθνικιστών και φασιστών του Κιέβου. Ενισχύουν τους φασίστες να χτυπούν απροκάλυπτα το λαό της Ουκρανίας».

Αμέσως μετά, ξεκίνησε πορεία προς το χώρο θυσίας των εργατών του Μάη του '36, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια, στα νεκροταφεία της Ευαγγελίστριας, πραγματοποιήθηκε το πολιτικό μνημόσυνο για τον Γιώργο Τσαρουχά, στέλεχος του ΚΚΕ, που στις 9 Μάη του 1968, ύστερα από μια μακρόχρονη αγωνιστική πορεία από τη δεκαετία του 1930, δολοφονήθηκε από την αμερικανοκίνητη χούντα.

  • Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη του 1945, διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Νικόπολης. Θα μιλήσουν η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιώργος Βούρτσας, υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά.
  • Τη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τίμησαν, χτες, το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας , με εκδήλωση που οργάνωσαν στο μνημείο του Τάκη Γαργαλιάνου, όπου και κατέθεσαν στεφάνια.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ