Τετάρτη 7 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα μηνύματα αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς

Μεταξύ άλλων, από τον Αντον Νίλσεν, βετεράνο αντιστασιακό, πρόεδρο του συλλόγου Αντιστασιακών Δανίας

Μήνυμα στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που καταδικάστηκαν πρόσφατα στο δικαστήριο, απέστειλε ο Αντον Νίλσεν, βετεράνος αντιστασιακός, πρόεδρος του συλλόγου Αντιστασιακών Δανίας. Ο ίδιος έχει καταδικαστεί σε 6μηνη φυλάκιση πριν από 3 χρόνια, επειδή η οργάνωση της οποίας είναι πρόεδρος, έκανε έρανο για το PFLP Παλαιστίνης και τους «FARC», οργανώσεις που από την ΕΕ θεωρούνται ως «τρομοκρατικές».

Στο μήνυμά του σημειώνει:

«Αγαπητοί σύντροφοι, με οργή πήραμε το μήνυμα ότι τα ελληνικά ταξικά δικαστήρια σάς καταδίκασαν σε 23 μήνες φυλάκισης. Το ότι η καταδίκη είναι με αναστολή, σκοπό έχει να σας τρομοκρατήσει και να σας κρατήσει έξω από τους πολιτικούς και εργατικούς αγώνες τα επόμενα δύο χρόνια. Η καπιταλιστική εξουσία έχει παράδοση να φυλακίζει όποιον αντιστέκεται.

Είναι εντελώς απαράδεκτη απόφαση και πρέπει να καταδικαστεί με κύμα διαμαρτυριών από ολόκληρη την ευρωπαϊκή εργατική τάξη, η οποία πιέζεται τα τελευταία χρόνια σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και παλεύει να κρατήσει τα κατακτημένα της δικαιώματα, ενάντια στο φασισμό και τη δικτατορία του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ. Ενωμένοι θα νικήσουμε. Ο αγώνας συνεχίζεται, κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Με αλληλέγγυους χαιρετισμούς

Αντον Νίλσεν, πρόεδρος του δανέζικου παραρτήματος της Federation Internationale des Resistans/Association Antifasiste (FIR)».

Αλλα μηνύματα αλληλεγγύης, κατέφθασαν στο ΠΑΜΕ από: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, 6 Συνδικάτα (Οικοδόμων, Μεταφορών, Ναυτεργατών, Πυροσβεστών, Χρηματοπιστωτικού, Σιδηροδρόμων) από τη Νέα Νότια Ουαλία Αυστραλίας, Επιτροπές Εργαζομένων και την Επιτροπή Εργαζομένων της CCOO στην επιχείρηση «MINERPLAN» στην Ισπανία, την ομάδα εργαζομένων στο μουσικό φεστιβάλ (rebellious music festival), στην Κολονία Γερμανίας και το Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ