Σάββατο 26 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Την επιστροφή στις διακρίσεις ψάχνουν ΠΑΟΚ και ΠΑΟ

Το τρόπαιο του Κυπέλλου διεκδικούν σήμερα στο ΟΑΚΑ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

MotionTeam

Το τρόπαιο του Κυπέλλου διεκδικούν σήμερα στο ΟΑΚΑ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
Στη ...σκιά του φόβου για τυχόν επεισόδια και των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που θυμίζουν πολεμική επιχείρηση διεξάγεται σήμερα στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με τους ΠΑΟΚ (τυπικά γηπεδούχος) και Παναθηναϊκό (20.00 ΟΤΕ TV) να διεκδικούν το τρόπαιο.

Τα όσα έχουν προηγηθεί στον ένα ημιτελικό της Τούμπας μεταξύ του Δικεφάλου και του Ολυμπιακού έχουν δυναμιτίσει για μια ακόμη φορά το κλίμα καθώς το μέγεθος (στον τομέα των οπαδών) των δυο σημερινών αντιπάλων έχει χτυπήσει ...κόκκινο στους αρμόδιους, με τα σχέδια ασφαλείας να περιλαμβάνουν από ...σκανάρισμα τω οπαδών που θα εισέρχονται στο γήπεδο μέχρι και απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων σε ορισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας (σε ισχύ από χτες τα μεσάνυχτα). Μεγάλο βάρος έχει δοθεί και στην ασφαλή μετακίνηση της μεγαλύτερης μάζας των οπαδών του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψει κυρίως από τη Β. Ελλάδα (τουλάχιστον 100 πούλμαν).

Στο αγωνιστικό μέρος, στη συνέντευξη Τύπου των δυο προπονητών τονίστηκε τόσο από τον Γ. Γεωργιάδη όσο και από τον Γιάννη Αναστασίου η ανάγκη ο τελικός να αποτελέσει μια γιορτή του ποδοσφαίρου και να αποφευχθούν τα παρατράγουδα. Παράλληλα, οι δυο προπονητές εστίασαν και στη μεγάλη δίψα των ομάδων τους για κατάκτηση του τροπαίου εξαιτίας της έλλειψης διάκρισης τα τελευταία χρόνια και στους δύο. Σημειώνεται μάλιστα πως «ασπρόμαυροι» και «πράσινοι» συναντιούνται σε τελικό κυπέλλου μετά από 37 χρόνια.

Ο Γ. Γεωργιάδης δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα καταφέρει να πάρει το τρόπαιο, ενώ σημείωσε πως σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι τα πάντα παίζουν ρόλο, όπως οι λεπτομέρειες, η ατυχία, η αυτοσυγκέντρωση.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου επισήμανε πως η παρουσία του ΠΑΟ στον τελικό αποτελεί το σφράγισμα της πολύ καλής πορείας που έκανε η ομάδα στο β` γύρο του πρωταθλήματος και της βελτιωμένης εικόνας που έχει δείξει από τα μισά της χρονιάς μέχρι σήμερα. Οπως είπε, οι παίκτες του έχουν αποκτήσει πλέον και ωριμότητα και εμπειρία και είναι ικανοί να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Στα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί έχοντας αρκετές βασικές απουσίες, αφού το «παρών» δεν θα δώσουν λόγω καρτών οι Κατσουράνης, Νάτχο και Αθανασιάδης. Αντίθετα στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

  • O αγώνας θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από τον «ΣΚΑΪ» στις 22.00.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ