Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διεθνιστική αλληλεγγύη

Μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα που κάνει η εργατική τάξη της χώρας μας στέλνουν καθημερινά ομοσπονδίες και συνδικάτα άλλων χωρών.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση (ΠΣΟ) σε μήνυμά της ζητά την εκδήλωση διεθνούς αλληλεγγύης και στήριξης της σημερινής απεργίας από τα συνδικάτα όλων των χωρών και «στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων εργαζομένων να διασφαλίσουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ απέστειλε και η Γραμματεία της Διεθνούς των Οικοδόμων. Στο μήνυμά τους τονίζουν ότι «τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης είναι όλα κομμάτι του πακέτου από τη συνολική επίθεση του καπιταλισμού στα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα και στις επιτυχίες της εργατικής τάξης στην Ευρώπη και σ' ολόκληρο τον κόσμο». Δηλώνουν την πλήρη υποστήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων εργατών και καλούν τα συνδικάτα των εργατών σε όλες τις χώρες να εκφράσουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη.

Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ έστειλε ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ενωσης Συνδικάτων Βοημίας-Μοραβίας και Σιλεζίας της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Πιέτρ Σιμουνέκ. «Σήμερα ξεσηκωθήκατε για το δικαίωμά σας για δουλιά και βγήκατε στους δρόμους για να εκφράσετε την αγανάκτησή σας. Αλλά να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι και πως εμείς οι Τσέχοι συνδικαλιστές είμαστε στο πλευρό σας», τονίζεται στο μήνυμα.

Μήνυμα αλληλεγγύης απέστειλε και η Διεθνής Ενωση Συνδικάτων Εργαζομένων στον αγροτικό τομέα, στα είδη διατροφής, στο εμπόριο και στην κλωστοϋφαντουργία. Το μήνυμα υπογράφει ο εκτελεστικός γραμματέας της Ενωσης, Φαντέλ Κουρί.

Τέλος, τη συμπαράστασή της εκφράζει με μήνυμά της και η Αλληλεγγύη Ελληνο-Αυστραλών Συνδικαλιστών. Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «η πάλη σας πρέπει να συντελέσει στην πλήρη εγκατάλειψη των αντιλαϊκών αυτών μέτρων, στην ανάληψη από το κράτος και την εργοδοσία των οικονομικών ευθυνών για ανθρώπινες κοινωνικές ασφαλίσεις και συντάξεις, για ελάττωση και όχι αύξηση της εργάσιμης ηλικίας, για ενδυνάμωση τελικά των εργατικών λαϊκών δυνάμεων που αντιπαλεύουν την καταστροφή για την εργατική τάξη, το λαό και το έθνος». Μηνύματα έρχονται και από άλλες χώρες της Ευρώπης καθώς και της Μέσης Ανατολής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνύματα διεθνούς αλληλεγγύης(2012-02-11 00:00:00.0)
Διεθνής απήχηση και αλληλεγγύη(2011-07-02 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ιαπωνίας(2011-03-16 00:00:00.0)
Νέα μηνύματα αλληλεγγύης από την Ευρώπη(2011-02-16 00:00:00.0)
Μήνυμα συμπαράστασης(2005-10-01 00:00:00.0)
Διεθνής αλληλεγγύη(2001-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ