Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μηνύματα διεθνούς αλληλεγγύης

Συνεχίζουν να φτάνουν μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο μέσω του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου προς την εργατική τάξη της Ελλάδας και τους σκληρούς ταξικούς αγώνες που αναπτύσσει με αφορμή και τη 48ωρη γενική απεργία.

Από το Ελσίνκι της Φινλανδίας όπου εδρεύει, η Διεθνής Ενωση των Συνδικάτων στις Κατασκευές, το Ξύλο, τα Κατασκευαστικά Υλικά και Συναφείς Βιομηχανίες (UITBB), κλαδική οργάνωση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, στο μήνυμά της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι του κλάδου σε όλο τον κόσμο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην ελληνική εργατική τάξη που αντιπαλεύει τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. (...) Είναι θετικό ότι η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιεί ότι τα δραστικά μέτρα που εφαρμόζονται από την κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα και προωθούνται ή έχουν προωθηθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αποσκοπούν στο χτύπημα κατακτήσεων δεκαετιών και στο να γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργασία. Αυτή η γενικευμένη επίθεση απαιτεί οι εργαζόμενοι, άντρες και γυναίκες, νέοι και μεγαλύτεροι, άνεργοι να δυναμώσουν τη συντονισμένη πάλη τους και με το μέτωπό τους να συντρίψουν τον καπιταλισμό».

Η Παν-πακιστανική Ομοσπονδία των Ενωμένων Συνδικάτων (APFUTU) σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο ότι το παγκόσμιο κεφάλαιο χρησιμοποιεί την κρίση για να εκδηλώσει νέες επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Είμαστε στο πλευρό σας, ο αγώνας σας είναι και δικό μας και μας εμπνέει και στη χώρα μας».

Το Κέντρο των Ινδικών Συνδικάτων (CITU) εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Ελλάδας και τη σιγουριά ότι με τον ενωμένο αγώνα θα νικήσει.

Μήνυμα αλληλεγγύης επίσης απέστειλε το Κοινό Μέτωπο των Συνδικάτων του Δημοσίου Τομέα της Πορτογαλίας (FCAP), που σημειώνει ότι ο αγώνας των Ελλήνων και Πορτογάλων εργαζομένων είναι κοινός, με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ