Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Συνδικάτο Φαρμάκου

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής χαιρετίζει τους εργαζομένους του κλάδου που πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες. Στις εκλογές το «ψηφοδέλτιο του Συνδικάτου Φαρμάκου» - συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ - στήριξαν 1.199 εργαζόμενοι, από 1.387 που είχαν ψηφίσει στις εκλογές του 2012, ενώ υπήρξαν και 6 άκυρα.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το συνδικάτο, τα χρόνια που μεσολάβησαν, λόγω των αναδιαρθρώσεων στον κλάδο, εκτός από τις απολύσεις, έκλεισαν και αρκετοί χώροι δουλειάς (π.χ. όμιλος ΑΛΑΠΙΣ, οι φαρμακαποθήκες «Φαρμακεμπορική», «Φάρμακον» κ.ά.), συρρικνώθηκαν οι εργασίες άλλων (π.χ. «Λαβιφάρμ» κ.ά.).

Στην Ομοσπονδία εκλέγονται 25 (από 30) αντιπρόσωποι και για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκλέγονται 13 (από 16) αντιπρόσωποι. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ήταν μια δύσκολη μάχη σε δύσκολες συνθήκες, όμως το συνδικάτο παρέμεινε συσπειρωμένο, ανανεώθηκε με εκατοντάδες νέες εγγραφές, με νέους σε ηλικία εργαζομένους, δημιούργησε κι ενίσχυσε δεσμούς σε νέους και περισσότερους εργασιακούς χώρους, αποκτώντας δραστήρια μέλη.

«Με νέα δυναμική συνεχίζουμε για τη μαζικοποίηση του συνδικάτου, ενίσχυση της δράσης μας ιδιαίτερα στα μεγάλα εργοστάσια, στις φαρμακαποθήκες του κλάδου, για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για την επαναφορά του κλάδου στα ΒΑΕ και για τη διατήρηση του κατακτημένου ωραρίου (5νθήμερο - 8ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή)» καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ