Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΣΥ
Δε μας τρομάζουν οι καταδίκες!

Τις νέες καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων ενάντια σε αγωνιστές εργάτες και αγρότες καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Οι νέες καταδικαστικές αποφάσεις αφορούν τους 24 απεργούς της Χαλυβουργίας και 6 αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, μέλη της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, για τη συμμετοχή τους στα μπλόκα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Επιχειρούν την ποινικοποίηση κάθε μορφής αντίστασης και αγωνιστικής κινητοποίησης, ώστε να περάσουν οι πολιτικές τους που οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αφανισμό εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, αγρότες, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες.

Ταυτόχρονα, οι δικαστικές αποφάσεις δείχνουν το φόβο και την αδυναμία της κυβέρνησης απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση που γεννά η πολιτική της. Τα χιλιάδες αγροτοδικεία δεν κατάφεραν να ανακόψουν τις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τα μπλόκα της αγροτιάς. Δε μας φοβίζουν, ούτε μας τρομοκρατούν οι συνεχείς ποινές που πέφτουν σαν βροχή και τα δεκάδες νέα αγροτοδικεία που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Ανανεώνουμε τη νέα αγωνιστική συνάντηση με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στις συγκεντρώσεις προς τιμή της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που θα αποτελέσουν την καλύτερη απάντηση στην ποινικοποίηση των αγώνων μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ