Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την πετυχημένη ολοκλήρωση των μαθητικών φεστιβάλ

Με αφορμή την ολοκλήρωση των μαθητικών φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα και τα δημοσιεύματα σχετικά με εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο φεστιβάλ της Πολίχνης, η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Εκατοντάδες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί στήριξαν τα Μαθητικό Φεστιβάλ, τόσο με τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες, όσο και στη διαδικασία της προετοιμασίας τους. Το πλούσιο πρόγραμμα των Φεστιβάλ έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να ενώσουν τη φωνή τους με τους συμμαθητές τους, τους νέους και τις νέες που οι ανάγκες, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε σ' αυτό το σύστημα.

Δεκάδες ομάδες μαθητών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες των Μαθητικών Φεστιβάλ έστειλαν το δικό τους μήνυμα μαχητικής στάσης ζωής, ανέδειξαν την ανάγκη τού να λέγεται η αλήθεια μέσα στην τάξη, κόντρα στα ψέματα και στο σκοταδισμό των σχολικών βιβλίων, στην προσπάθεια του αστικού σχολείου να εξωραΐσει την ΕΕ στα μάτια των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ανέδειξαν ότι η ΕΕ αποτελεί ένωση που εναντιώνεται στα συμφέροντα του λαού και απηύθυναν κάλεσμα για σπάσιμο των δεσμών της ΕΕ, των κυβερνήσεων, του συστήματος που κρατάνε τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών εγκλωβισμένα στην ανεργία, στη φτώχεια και την αμορφωσιά.

Η συμμετοχή πλήθους μαθητικών συγκροτημάτων, παιδιών που ασχολούνται με τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, υποδηλώνει ότι τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτέλεσαν απάντηση σε όλους όσοι θέλουν να κάνουν την ανάγκη στην ψυχαγωγία, στην άθληση και την ερασιτεχνική δημιουργία, πεδίο για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Τέλος, μέσα από πρωτότυπες δημιουργίες μαθητών, όπως ποιήματα ή video, προβλήθηκε ο βρώμικος ρόλος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ως όπλο του συστήματος και η ανάγκη να απομονωθεί σε κάθε σχολείο και γειτονιά.

Τα όποια δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν σήμερα στο διαδίκτυο και τα δελτία ειδήσεων για δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Μαθητικό Φεστιβάλ στην Πολίχνη, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Η επιτυχία του μαθητικού φεστιβάλ και η μαζική παρουσία εκατοντάδων μαθητών και νεολαίας απομόνωσε τα 10 "βαλτά" παιδάκια που έστειλε η Χρυσή Αυγή προκειμένου να στήσει προβοκατόρικο σκηνικό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ