Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΚΕΩΝ
Απαιτούν επανέναρξη της σίτισης μαθητών

Την αδιαφορία της πολιτείας στο θέμα του υποσιτισμού των μαθητών στα σχολεία καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Θεσσαλονίκης. Και ζητά εδώ και τώρα την παροχή ενός γεύματος σε όλους τους μαθητές.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, τον περασμένο Ιούνη και 15 μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, ξεκίνησε η σίτιση των παιδιών με κονδύλια του ΕΣΠΑ μέσω του κυλικείου του σχολείου. Τότε ενημερώθηκαν οι γονείς ότι το πρόγραμμα θα συνεχιζόταν και από το Σεπτέμβρη. Ξεκίνησε η σχολική χρονιά, όμως όχι και η δωρεάν σίτιση. Το Δεκέμβρη ενημερώθηκαν ότι θα ξεκινήσει και πάλι η σίτιση μέσω ΕΣΠΑ. Φτάσαμε στον Απρίλη, δύο μήνες πριν κλείσουν τα σχολεία, και ακόμα τίποτα.

Το ΔΣ του Συλλόγου απαιτεί: «Τώρα, η πολιτεία με δική της ευθύνη να παρέχει ένα γεύμα υγιεινό εντός των σχολικών ωρών μέσω των κυλικείων σε όλους τους μαθητές μας. Δε θέλουμε τη μεσολάβηση καμίας ΜΚΟ και κανενός επιχειρηματία μέσα στα σχολεία μας, οι οποίοι βρίσκουν τώρα μέσα στην κρίση χρυσή ευκαιρία να πλουτίζουν πάνω στις πλάτες μας και να διαφημίζουν το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο.

Ζητάμε από το ΔΣ του Δήμου Νεάπολης - Συκεών να εγκρίνει κονδύλιο από το περιβόητο αποθεματικό των 30 εκατ. για την άμεση κάλυψη αυτών των αναγκών και να διεκδικήσει μαζί με εμάς την εφαρμογή ενός σταθερού προγράμματος σίτισης στο δήμο.

Τα λεφτά, είτε του ΕΣΠΑ είτε των ΜΚΟ είτε των δήμων, είναι λεφτά που έχουν βγει από τις τσέπες μας. Είναι λεφτά δικά μας, του λαού μας και σε αυτόν πρέπει να επιστραφούν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ