Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Με ημερομηνία λήξης οι εργαζόμενοι

Η τροπολογία που συζητιέται στη Βουλή, προβλέπει τη λειτουργία του Ναυπηγείου μέχρι να ολοκληρωθούν τα υποβρύχια

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζόμενους, όταν λέει ότι μέχρι να γίνουν τα υποβρύχια, ελπίζει να βρει ...λύση για τις θέσεις εργασίας
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζόμενους, όταν λέει ότι μέχρι να γίνουν τα υποβρύχια, ελπίζει να βρει ...λύση για τις θέσεις εργασίας
Νέο ζεστό χρήμα για τους μονοπωλιακούς ομίλους που έχουν βάλει στο χέρι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έρχεται να προσφέρει η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Ειδικά για το Ναυπηγείο, προβλέπει τον οριστικό διαμελισμό, αποκόβοντας το «στρατιωτικό» τμήμα που κατασκευάζει τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Την τροπολογία κατέθεσε το υπουργείο Αμυνας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και από χτες συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η τροπολογία προβλέπει ότι αυτός που θα αναλάβει να αποπερατώσει το πρόγραμμα της κατασκευής των 4 υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, θα είναι η HDW και η «Thyssen Krupp».

Πρόκειται για εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο γερμανικό όμιλο, ο οποίος είναι ήδη ένας από τους ιδιοκτήτες του ναυπηγείου. Είναι, δηλαδή, ο όμιλος που μαζί με τον δεύτερο ιδιοκτήτη, τον μονοπωλιακό αραβικό όμιλο ADM, έβαλαν στα ταμεία τους σχεδόν το 100% του κονδυλίου για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των υποβρυχίων, κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ και παρέδωσαν μόνο το υποβρύχιο που γέρνει, ενώ από τις 18 Απρίλη του 2012 κρατούν κλειστό το Ναυπηγείο.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, επί της ουσίας αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση συνολικά για το Ναυπηγείο και τους 1.100 εργαζόμενους. Ξεκαθαρίζει ότι το στρατιωτικό τμήμα θα λειτουργεί μέχρι να ολοκληρωθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα. Οσον αφορά το εμπορικό τμήμα, με απόφαση της ΕΕ είναι ήδη σε διαδικασία εκποίησης.

Μετά την κατασκευή των υποβρυχίων, όπως όλα δείχνουν, οι εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα της εξόδου, εκτός και αν «πιάσει» η ...ευχή του υπουργού Αμυνας Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος, μιλώντας χτες στην Ολομέλεια, είπε πως ευελπιστεί ότι «στο διάστημα αυτό (σ.σ. μέχρι την ολοκλήρωση των υποβρυχίων) να βρεθεί μόνιμη οριστική λύση για την διατήρηση των θέσεων εργασίας»!

Οι εκπρόσωποι της Εργοστασιακής Επιτροπής, στη διάρκεια της χτεσινής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του σωματείου, κάλεσαν τους εργαζόμενους στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν 28 και 29 Απρίλη να στρίψουν το τιμόνι του σωματείου σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ