Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εγχείρησαν ανασφάλιστη και της ζητάνε 1.091 ευρώ!

Μπήκε ως έκτακτο περιστατικό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, υποβλήθηκε αμέσως σε επείγουσα αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας και τώρα της ζητούν 1.091 ευρώ για τη νοσηλεία, επειδή είναι άνεργη και δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη.

Το περιστατικό επαληθεύει ότι τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, που πρέπει να έχουν έσοδα. Και όταν αυτά δεν καλύπτονται απ' τον ΕΟΠΥΥ, λόγω απώλειας της υγειονομικής κάλυψης των αρρώστων, τότε ξετινάζουν την τσέπη τους.

Μάλιστα, η άρρωστη για να μειωθεί το κόστος ζήτησε την επομένη του χειρουργείου εξιτήριο! Η μόνη διευκόλυνση που της προσφέρθηκε απ' το νοσοκομείο ήταν να πληρώσει τα 1.091 ευρώ με διακανονισμό. Ομως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ούτε και σε αυτή τη ρύθμιση, γιατί και ο άντρας της είναι άνεργος, ενώ έχουν και δύο παιδιά που σπουδάζουν.

Για το θέμα αυτό, δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας και του ΜΑΣ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο απαιτώντας να διαγραφεί το χρέος. Συναντήθηκαν με τη Διοικητή Μαρία Καρρά, η οποία είπε ότι θα θέσει το θέμα στο υπουργείο Υγείας και θα το φέρει προς συζήτηση στο ΔΣ του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ