Πέμπτη 10 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Πράξη πρώτη για πλέι οφ ανδρών

Εντός Αθηνών στρέφεται το ενδιαφέρον στη σημερινή πρεμιέρα των πλέι οφ στην Α1 ανδρών, που θα κρίνουν το ζευγάρι του φετινού τελικού του πρωταθλήματος, αφού στα παιχνίδια για τις θέσεις 1-4 ο πρώτος της κανονικής διάρκειας Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει το Φοίνικα Σύρου (17.30 ΝS 7) και η Κηφισιά τον Εθνικός Αλεξανδρούπολης (19.30 NS4). Ας σημειωθεί ότι και τα δεύτερα παιχνίδια, που ακολουθούν αύριο Παρασκευή, θα γίνουν και πάλι στο ίδιο γήπεδο, ενώ η σειρά θα μετακομίσει στις έδρες των σημερινών φιλοξενούμενων στο τρίτο παιχνίδι (και στο 4ο εάν χρειαστεί). Υπενθυμίζεται ότι η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 3 νίκες, ενώ σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού το πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία (οι σημερινοί γηπεδούχοι).

Στο κλειστό του Ρέντη, ο Ολυμπιακός, με τη φόρα απ' την κατάκτηση της πρωτιάς στο φινάλε του πρωταθλήματος, θέλει σήμερα να κάνει το πρώτο απ' τα δυο βήματα που χρειάζεται προκειμένου να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Σύρο με σαφές πλεονέκτημα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι στοχεύουν τουλάχιστον σε μια νίκη, προκειμένου κάνοντας το μπρέικ να έχουν την τύχη στα χέρια τους στα παιχνίδια της έδρας τους.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το δεύτερο παιχνίδι στην Κηφισιά, όπου θα κοντραριστούν οι δυο πιο ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, αφού οι γηπεδούχοι και οι Εβρίτες μέχρι την τελευταία στιγμή διεκδικούσαν ακόμα και την πρωτιά. Ο Α. Ο. Κηφισιάς, για πρώτη φορά στην ιστορία του, συμμετέχει σε ημιτελική φάση και θέλει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας του, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης βρίσκεται για δεύτερη συνεχή σεζόν σε ημιτελικούς και θέλει να τριτώσει τις νίκες του κόντρα στην ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ