Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπονομευτές των αγώνων η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ

Την υπονόμευση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9/4 από την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ. Καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της και να συμμετάσχουν στην κλαδική απεργία για την Κυριακάτικη αργία στις 13 Απρίλη που αποφάσισε η Ομοσπονδία, χωρίς να παίρνει όμως κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία της. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (Αυτόνομη Παρέμβαση - ΕΜΕΙΣ) πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη σύσκεψη σωματείων, από την οποία απουσίασε κάθε προγραμματισμός και σχέδιο δράσης για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων, η ΔΑΣ σημειώνει: «Γενικώς και αορίστως καλούν στην πανελλαδική απεργία 9 Απρίλη, χωρίς κανένα πλαίσιο, χωρίς να "τραβάνε και κανένα ζόρι" για την οργάνωση, την προετοιμασία της, είναι ενδεικτικό ότι μοναδική φορά που έγινε αναφορά σε απεργιακή κινητοποίηση ήταν για την Κυριακή 13 Απρίλη που λειτουργεί το εμπόριο». Στη σύσκεψη πήραν μέρος σωματεία του εμπορίου, των υπηρεσιών, της καθαριότητας και σωματεία που εκφράζουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό από το χώρο των Σούπερ Μάρκετ (ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ).

Η πλειοψηφία αυτών των σωματείων που εκφράζουν τον παλιό και το νέο εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, είναι μονίμως απεργοσπάστες, δεν έχουν καλέσει ποτέ σε γενική συνέλευση τους εκατοντάδες εργαζόμενους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, για να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα που είναι η Συλλογική Σύμβαση, το ωράριο εργασίας, οι συνθήκες εργασίας, οι μειώσεις των μισθών, η απληρωσιά και ένα σωρό άλλα ζητήματα που ταλανίζουν τη ζωή μας μέσα και έξω από το χώρο εργασίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπόθεση των σωματείων η οργάνωση της απεργίας(2024-03-16 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για αποφασιστική απάντηση στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο(2018-01-06 00:00:00.0)
Οι συγκοινωνίες στην απεργία της Πέμπτης(2014-04-29 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις παίρνουν την πρωτοβουλία(2002-04-13 00:00:00.0)
Στους χώρους δουλιάς οργανώνεται η απεργία(2002-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ